Electromobilul care va bate VW ID.3: caracteristicile tehnice ale viitorului Ioniq 5

24 Decembrie 2020, 11:47
Denis Godorozea
Hyundai vrea să diversifice oferta în segmentul electromobilelor prin lansarea unui nou brand separat, numit Ioniq. Acesta va aduce o gamă 100% originală de modele electrice, cu design retro şi caracteristici mai performante în raport cu ceea ce oferă în prezent Hyundai sau KIA pe piaţa electromobilelor. Primul model va fi Ioniq 5, inspirat de conceptul Hyundai 45, iar acum în mediul online au fost distribuite caracteristicile tehnice ale viitoarei premiere.
Perceput drept un concurent pentru proaspătul Volkswagen ID.3, noul Ioniq 5 va fi simţitor mai mare decât hatch-ul german. În lungime modelul de serie va măsura 4,650 mm (+388 mm în raport cu ID.3), iar ampatamentul va constitui 3,000 mm (+235 mm în raport cu ID.3). Ca şi în cazul concurenţilor, Ioniq va oferi mai multe motorizări pentru noul Ioniq, iar printre cele de top, care va sta la baza ediţiei de lansare, se numără varianta cu două motoare electrice şi tracţiune integrală. Această motorizare va oferi la activ 313 CP şi va putea accelera până la 100 km/h în 5.2 secunde. Nu se cunoaşte capacitatea bateriei, însă în această ipostază electromobilul va putea parcurge până la 450 km.
Debutul mondial al noului Ioniq 5 va avea loc în primele luni ale anului viitor, după care va urma lansarea comercială pe piaţa europeană. Modelul este disponibil pentru comandă preliminară în unele ţări din UE, cu un aport iniţial de 1,000 euro — oferta este valabilă pentru ediţia de lansare First Edition, ce va enumera doar 150 electromobile în Europa.
În cadrul brandului Ioniq coreenii au ochit reţeta germanilor de la Volkswagen — pentru viitoarea gamă de electromobile a fost elaborată o platformă modulară, numită E-GMP, care va sta la baza hatchback-urilor compacte, dar şi SUV-urilor de talie mare. După Ioniq 5 coreenii vor lansa un sedan, Ioniq 6, dar şi un SUV, numit Ioniq 7.
1
1,913
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!