Europarlamentar: constructorii auto nu vor face faţă normelor de poluare Euro 7

28 Decembrie 2020, 12:49
Denis Godorozea
Automobilele convenţionale cu motoare termice ar putea dispărea din ofertele constructorilor prezenţi pe pieţele Uniunii Europene încă până ca acestea să fie interzise în totalitate prin lege. Asta pentru că normele de poluare vor deveni prea drastice, iar autorităţile urmăresc să înăsprească şi modalităţile de măsurare a emisiilor de CO2 şi noxe.
Despre imposibilitatea de a răspunde normelor de poluare viitoare a relatat europarlamentarul Pascal Canfin, citat de automarket.ro. Oficialul susţine că norma de poluare Euro 7 va fi mult prea drastică pentru motoarele termice, urmând să fie implementată pe parcursul următorilor 5 ani. Potrivit europarlamentarului, noile prevederi legale impuse la nivelul Uniunii Europene vor duce la dispariţia motoarelor termice din ofertele constructorilor auto până în 2035, cu câţiva ani mai devreme decât autorităţile diferitor state-membre UE planifică să interzică în totalitate comercializarea automobilelor cu motoare cu combustie internă. În context, doar motoarele electrice vor putea face faţă viitoarelor norme de emisii, a precizat Canfin.
De menţionat, că standardul de poluare Euro 7 nu a fost stabilit încă — noile limite legale vor fi dezbătute pe parcursul anului 2021 şi ar urma să intre în vigoare până în 2025. Deocamdată nu se cunoaşte noua limită impusă pentru emisiile de CO2 şi oxizi de azot, însă o altă "surpriză" pentru constructorii auto vor fi noile standarde de calcul. Cantitatea emisiilor urmează să fie calculată nu doar în condiţii de laborator, dar şi într-un regim normal de condus, pe drumurile publice, în diverse condiţii meteo şi în diferite scenarii de drum. În acest context, asociiaţiile constructorilor auto avertizează că motorizările clasice cu combustie internă, fără vreun supliment electric, ar putea dispărea din Europa până în 2025, însă chiar şi motorizările hibride nu vor putea face faţă normelor de poluare mai severe până la sfârşitul deceniului viitor.
0
1,677
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!