Ford prezintă cea mai performantă versiune electrică Mustang Mach-E Performance Edition

2 Decembrie 2020, 09:26
Denis Godorozea
Deşi Mustang Mach-E nu a reuşit să marcheze debutul comercial în întreaga lume, cei de la Ford au apucat să diversifice oferta pentru primul lor crossover electric. De această dată americanii au pregătit o nouă interpretare de top, numită Performance Edition, care se vrea a fi cea mai performantă şi cea mai rapidă versiune din cele existente până acum.
Până acum doritorii de un crossover electric de performanţă puteau opta pentru motorizarea de top Mach-E GT. Aceasta este echipată cu două motoare electrice, ce dezvoltă în tandem 486 CP şi 813 Nm, în această ipostază electromobilul fiind capabil să accelereze până la 60 mph (97 km/h) în 3.8 secunde. Proaspăta versiune Performance Edition are la bază acelaşi tandem de motoare, dar care oferă un cuplu mai mare, de până la 860 Nm, cu o putere similară de 486 CP.
Noua interpretare va fi capabilă să propulseze SUV-ul până la 60 mph în 3.5 secunde. Dar performanţele îmbunătăţite au avut un impact negativ asupra autonomiei maxime — Mach-E Performance Edition utilizează aceeaşi baterie de top, de 98.8 kWh, dar poate parcurge cu ea până la 378 km, pe când varianta de serie GT va rula cel mult 402 km.
În trafic electromobilele din seria Performance Edition vor putea fi distinse prin decorul original, precum calandrul negru, blocurile optice fumurii, dar şi jantele originale de 20 ţoli, care ascund sistemul de frânare livrat de Brembo cu etriere de culoare roşie.
Deocamdată nu a fost anunţat preţul noii versiuni. Comenzile vor putea fi plasate în SUA din primăvara anului viitor, urmând ca livrările să înceapă în vara aceluiaşi an. Cel mai probabil, Mach-E Performance Edition va fi disponibil şi în Europa.
0
1,610
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!