Garanţie de 2 milioane km pentru bateriile primului EV Lynk&Co, al companiei comune Volvo şi Geely

15 Decembrie 2020, 15:04
Denis Godorozea
Lynk&Co, compania comună a celor de la Volvo şi Geely, continuă campania de promovare şi testele primului electromobil din gamă — Zero. Maşina a debutat anterior în formă de concept, iar atunci chinezii au anunţat transformarea prototipului într-un EV de serie, premiera căruia va avea loc în cursul anului viitor. Ei bine, câteva detalii captivante despre viitorul electromobil au fost dezvăluite acum.
Lynk&Co Zero, prototip de teste camuflat

Lynk&Co Zero are la bază platforma modulară SEA (Sustainable Experience Arhitecture) — aceasta va fi disponibilă pentru utilizare şi pentru alţi constructori auto, pe lângă cei din componenţa holdingului Geely (Geely, Volvo, Polestar, Smart, Lynk&Co etc), iar asta deşi dezvoltarea ei a impus investiţii de 2.5 miliarde dolari şi muncă intensă de circa 4 ani. Arhitectura SEA oferă multiple posibilităţi de transformare, de la ampatament şi cantitatea motoarelor electrice (până la 3 motoare), până la montarea unui propulsor tradiţional cu combustie internă în rol de range extender.
Lynk&Co Zero, prototip de teste camuflat

Acum chinezii au dezvăluit performanţele bateriilor dezvoltate pentru SEA. Potrivit Lynk&Co, procesul de degradare a bateriilor nu va începe decât de la 200,000 kilometri de parcurs, iar acestea vor fi funcţionale până la parcursuri de 2 milioane kilometri! În cazul modelului Lynk&Co Zero, bateriile vor avea o capacitate suficientă pentru a asigura autonomii de până la 700 km cu un singur plin.
Lynk&Co Zero Concept

Electromobilul Zero va putea accelera până la 100 km/h în mai puţin de 4 secunde şi va avea un comportament sportiv. Acest lucru se datorează calibrării minuţioase a suspensiilor, dar şi distribuţiei egale a greutăţilor între punţi de 50:50, de rând cu un centru de greutate coborât. Pentru a demonstra acest lucru, Lynk&Co Zero a fost supus testului elanului, pe care l-a susţinut la viteze de 80 km/h.
Lynk&Co Zero Concept

Testele finale până la producţia de serie, însă, abia urmează. În cursul anului viitor Lynk&Co va prezenta varianta de serie a electromobilului, urmând ca livrările să înceapă în ultimul trimestru din 2021. Electromobilul, cel mai probabil, va fi disponibil şi pe pieţele europene.
0
2,108
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!