Identitate în sunet: Skoda prezintă sunetul artificial original produs de SUV-ul electric Enyaq iV

1 Decembrie 2020, 17:31
Denis Godorozea
Toate electromobilele şi hibridele vândute în Europa trebuie obligatoriu înzestrate cu difuzoare care să emită sunete artificiale pentru a atenţiona ceilalţi participanţi la trafic, în special pietonii, despre automobilul aflat în mişcare, or în mod normal vehiculele propulsate de motoare electrice sunt super silenţioase, în special într-un mediu urban aglomerat. Dar această lege se pare că doar i-a inspirat pe constructori să-şi activizeze imaginaţia pentru a crea sunete unice, originale pentru electromobile.
Anterior bavarezii de la BMW anunţau că viitoarele lor electromobile vor putea fi distinse prin sunete speciale, create de compozitori cu renume. Ei bine, o filosofie similară a fost adoptată şi de Skoda, care nu şi-a dorit ca primul electromobil din noua gamă creată pe platforma MEB să sune ca un plug-in hybrid ordinar. Astfel, cehii au apelat la laboratorul specializat din cadrul Volkswagen Group, unde cu implicarea compozitorilor de muzică a fost compus sunetul distinctiv al lui Enyaq iV. Cum anume va suna noul Enyaq iV? Puteţi asculta în secvenţa video de mai jos.
Sunetul "electrificat" va fi difuzat dintr-o boxă integrată în partea frontală a maşinii în modulul de răcire a bateriei. Cehii susţin că sistemul nu are nevoie de mai multe difuzoare, fiind capabil să emită un sunet voluminos, care să se facă auzit chiar şi pe străzi mai aglomerate şi poluate de diverse zgomote.
0
3,761
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!