Încă o clonă Toyota se va lansa în Europa: noua Mazda2 va fi produsă pe baza Yaris

1 Decembrie 2020, 11:42
Denis Godorozea
În era optimizării cheltuielilor pe fundalul normelor de poluare tot mai drastice şi preferinţelor specifice ale cumpărătorilor din diverse ţări ale lumii, constructorii auto se văd nevoiţi să recurgă la aşa-numitul badge-engineering, când două branduri stabilesc un parteneriat în cadrul căruia realizează schimburi de modele, care apoi doar îşi schimbă emblema şi se lansează oficial pe piaţă. În ultimii ani anume Toyota şi partenerii săi au recurs de cele mai multe ori la asemenea şmecherii, iar o nouă rundă este aproape.
Aşadar, asistăm acum la un atac masiv al constructorilor niponi pe piaţa europeană, însă acesta este mai mult artificial, or două modele noi Suzuki, numite Across şi Swace, nu sunt altceva decât noile generaţii RAV4 şi Corolla Touring Sports, cu acelaşi substrat tehnic şi un design aproape identic. Se pare că în viitorul apropiat în Europa îşi va face apariţia încă o clonă Toyota, dar de această dată este vorba despre compacta Yaris, care va prelua emblema Mazda.
Toyota şi Mazda au stabilit un parteneriat în segmentul compactelor de mai mulţi ani. De exemplu, peste ocean cele mai compacte hatch-uri şi sedanuri Toyota (uneori Scion) sunt create pe baza Mazda2. Dar în Europa cei doi constructori urmează să se schimbe cu locurile şi de această dată Mazda2 va prelua substratul tehnic şi designul Yaris.
Informaţii în acest sens au fost distribuite de Autocar, care sugerează că noua generaţie Mazda2 în Europa va fi similară cu Yaris şi va prelua sistemul de propulsie hibridă THS, ce are la bază benzinarul aspirat natural de 1.5 litri, cu 3 cilindri, ce este acompaniat de un motor electric. Amintim că în cazul Yaris sistemul dezvoltă un total de 116 CP şi promite un consum mediu cuprins între 2.8 şi 3.2 litri de benzină. Acest lucru va permite japonezilor de la Mazda nu doar să reducă cheltuielile de dezvoltare şi producţie, dar şi să omită amenzile usturătoare pentru depăşirea limitelor de poluare la nivel de gamă. Apariţia compactei cu emblema Mazda, însă, va avea loc nu mai devreme de finalul anului viitor.
0
1,502
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!