Inovaţie în Rusia: carsharing de KAMAZ-uri basculante

9 Decembrie 2020, 09:20
Denis Godorozea
Compania KAMAZ anunţă lansarea primului serviciu de car-sharing pentru camioane în Rusia şi, probabil, în întreaga lume. Serviciul va fi disponibil deocamdată într-o singură regiune şi va permite clienţilor să închirieze camioane, basculante şi alte utilaje speciale produse de KAMAZ pe un termen de la o zi până la un an.
Serviciul gândit de cei de la KAMAZ este asemănător cu un car-sharing clasic de automobile — clienţii pot prelua camionul gata de exploatare, având nevoia doar să-l alimenteze cu combustibil şi, bineînţeles, să achite costul exploatării. Maşinile sunt asigurate cu asigurări RCA şi CASCO. La prima etapă vor fi disponibile camioanele KAMAZ-65801 şi basculante KAMAZ-6520 Lux, cu capacitate de tractare de până la 32 şi, respectiv, până la 20 tone.
Preţurile variază în funcţie de timpul solicitat. O oră de chirie va costa 1,320 ruble (14.85 euro), iar o zi va costa 10,560 ruble (118.78 euro). Tariful săptămânal constituie 73,920 ruble (831.49 euro), iar pentru un an clienţii vor avea de achitat 2,756,160 ruble, echivalentul a 31,002.58 euro. Este disponibilă chirie cu şofer profesionist, dar în acest caz clienţii vor avea să achite şi serviciul prestat de acesta.
De altfel, tehnica specială şi camioanele au fost oferite în arendă şi până acum, dar serviciul de car-sharing pare a fi mai atractiv prin oferta mai mare disponibilă direct de la producător, dar şi starea impecabilă a maşinilor închiriate cu toate taxele de exploatare incluse, precum şi asigurările.
0
2,193
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!