Jaguar F-PACE SVR a devenit mai rapid după actualizarea de mijloc de carieră

2 Decembrie 2020, 12:17
Denis Godorozea
În cadrul modernizării gamei Jaguar F-PACE, cu o actualizare de mijloc de carieră s-a ales şi cea mai performantă versiune de serie — SVR. SUV-ul monstruos are un aspect exterior uşor restilizat, un interior modernizat şi a devenit mai rapid, utilizând aceeaşi unitate V8 pe benzină.
Multiple elemente din exteriorul F-PACE SVR au fost supuse modificărilor, însă tabloul general rămâne a fi familiar. Precum şi modelele debutate anterior, SVR-ul a beneficiat de faruri modificate cu noi semnături LED. Bara frontală de protecţie are în continuare prize de aer generoase, ornamentate acum de lamele contrastante de culoare neagră.
Blocurile optice posterioare şi-au păstrat aparent forma, dar au o nouă structură interioară. Tot aici şi-a făcut loc un eleron redesenat şi un difuzor mai agresiv, ce include două terminaţii duble ale sistemului de evacuare. Caroseria a fost înzestrată cu elemente aerodinamice funcţionale noi, astfel încât coeficientul aerodinamic a fost îmbunătăţit, conform precizărilor Jaguar. Colecţia de jante din aliaj a fost şi ea revizuită, dimensiunea maximă fiind de 22 ţoli.
Îmbunătăţiri consistente au avut loc şi la interior, unde F-PACE SVR aminteşte acum şi mai mult de cele mai proaspete modele din gama Land Rover. Cea mai evidentă modificare ţine de sistemul multimedia, prezentat acum de un ecran tactil de 11.4 inch, care parcă nu a încăput în corpul consolei centrale. Mai jos au fost împrăştiate comenzile sistemului de climatizare, majoritatea tactile, iar pe tunelul central se regăseşte un levier nou şi mai compact pentru cutia automată de viteze.
Britanicii nu au relatat prea multe despre modificările tehnice, dar cert este că unitatea V8 de 5.0 litri a beneficiat de un surplus de putere, care în tandem cu celelalte modificări a rezultat în caracteristici dinamice îmbunătăţite. Motorul dezvoltă acum 550 CP şi 700 Nm (+20 Nm mai mult decât anterior). Aparent infim, surplusul a permis SUV-ului să accelereze până la 100 km/h în 4.0 secunde, cu 0.3 secunde mai rapid decât anterior. Viteza maximă constituie 287 km/h.
Jaguar invită doritorii să plaseze comenzi pentru varianta actualizată F-PACE SVR — acesta porneşte în Marea Britanie de la 77,595 lire sterline. Livrările vor demara în câteva săptămâni.
0
1,228
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!