Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Jaguar prezintă un nou hypercar electric, dar care nu va putea fi văzut pe drumurile publice

17 Decembrie 2020 - 10:39
Denis Godorozea
Jaguar a pregătit un nou hypercar 100% electric, capabil să spulbere toate recordurile stabilite anterior de rivali, indiferent de tipul sistemului de propulsie — noul Vision Gran Turismo SV. De altfel, aceasta este o versiune îmbunătăţită a lui Vision Gran Turismo Coupe, prezentat anul trecut, care va putea fi văzut în viaţa reală, dar în acţiune, ca şi anterior, doar în mediul virtual.
Maeştrii din cadrul Jaguar Design şi SVO şi-au unit din nou forţele cu colegii de la Polyphony Digital, compania ce produce jocul Gran Turismo pentru platformele Sony Playstation, pentru a-şi bucura fanii cu o nouă creaţie infernală cu design irezistibil şi performanţe ameţitoare. Însă de această dată electromobilul de performanţă există nu doar în mediul virtual, ci şi în formă de machetă creată de britanicii de la Jaguar, care ulterior va lua parte la diverse evenimente organizate de constructorul auto în întreaga lume.
Fiind o versiune îmbunătăţită a predecesorului, noul Vision Gran Turismo SV a primit un design actualizat, dar la fel de futurist şi dinamic precum anterior. Acum hypercar-ul este echipat cu un eleron longitudinal, ce a adus un surplus de 861 mm lungimii caroseriei, până la 5,540 mm, iar elementele aerodinamice actualizate generează acum o forţă de apăsare de 483 kg la viteze de 320 km/h, coeficientul aerodinamic constituind 0.398.
Comparativ cu GT Coupe, ce avea 3 motoare electrice, GT SV mizează pe 4 motoare, câte unul pentru fiecare roată, ce generează cumulativ 1,903 CP şi un cuplu maxim monstruos de 3,360 Nm. În aceste condiţii, potrivit autorilor proiectului, sportiva poate accelera până la 100 km/h în circa 1.6 secunde, viteza maximă fiind majorată de la 322 până la 410 km/h. Maşina urmează să fie disponibilă pentru jucătorii Gran Turismo Sport pe platformele Playstation din 2021.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter