Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Jaguar sărbătoreşte 60 de ani de la lansarea legendarului E-Type cu versiuni speciale pentru actualul F-Type

9 Decembrie 2020 - 16:31
Denis Godorozea
Jaguar sărbătoreşte 60 de ani de la apariţia celui mai spectaculos sportcar din istoria companiei — E-Type. Modelul a marcat premiera la 15 martie 1961 şi a adus faima companiei britanice. Până şi Enzo Ferrari, fondatorul renumitului constructor de sportive italiene, a apreciat creaţia britanicilor. Pentru a marca evenimentul, cei de la Jaguar au pregătit versiuni speciale pentru actualul F-Type, moştenitorul ideic al alui E-Type.
Noua ediţie va fi disponibilă pentru ambele versiuni disponibile pe actualul F-Type, coupe şi decapotabilă. Pachetul de modificări Heritage 60 Edition a fost pregătit de divizia SV Bespoke pe baza versiunii F-Type R, deci pe cea mai performantă versiune din portofoliul actual, cu benzinar V8 de 5.0 litri, ce oferă 575 CP la activ. Modificări tehnice nu sunt prevăzute, dar sportivele din noua colecţie vor putea fi distinse în trafic prin decorul specific.
Cea mai importantă modificare ţine de culoarea caroseriei Sherwood Green, preluată chiar din gama originalului E-Type. Vopseaua este aplicată manual pe fiecare automobil din seria exclusivă Heritage. Habitaclul este similar cu cel al versiunii de serie, dar specialiştii din cadrul SV Bespoke au pregătit tapiserii originale în nuanţe ochite în epoca de la mijlocul secolului trecut. Modificările sunt completate de inscripţiile distinctive şi jantele originale cromate de 20 ţoli.
În total vor fi produse doar 60 unităţi F-Type Heritage, dar cei de la Jaguar Classic au pregătit o surpriză şi mai specială pentru această aniversare. Britanicii vor produce 6 unităţi clasice Jaguar E-Type, proiectate în baza schiţelor originale, fiind identice cu sportivele clasice, cu motor pe benzină de 3.8 litri. Preţul unui exemplar nu se anunţă, dar anticipăm că va depăşi câteva sute de mii de euro. Versiunea F-Type Heritage 60 Edition from SV Bespoke indică un preţ de pornire de 122,500 lire sterline, sau cu circa 25,000 mai mult decât costă un F-Type R convenţional.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter