KAMAZ prezintă primul său autoturism compact electric, Kama-1! Concurent pentru pentru Dacia Spring?

10 Decembrie 2020, 15:38
Denis Godorozea
Constructorul de camioane KAMAZ din Rusia planifică să se lanseze pe piaţa autoturismelor, direct în segmentul electromobilelor. Ruşii au prezentat prototipul primului lor electromobil de serie, numit Kama-1, care este un model de soiul lui Smart ForTwo, cu dimensiuni ultra-compacte, dar şi un preţ mai atractiv în raport cu electromobilele europene şi americane.
În lungime Kama-1 măsoară doar 3.4 metri, fiind un model urban cu 3 uşi. Respectiv, modelul rusesc este cu circa 20 cm mai scurt decât Dacia Spring, care poate adăposti la bord până la 5 persoane cu un acces confortabil datorită celor 4 portiere. Dar această diferenţă de dimensiuni aduce şi o diferenţă considerabilă în preţ, or ruşii promit că varianta de serie Kama-1 va costa de la un milion de ruble în Rusia, echivalentul a circa 11,000 euro. Ei bine, nu cunoaştem dacă cei de la KAMAZ iau în calcul posibilitatea exportării acestei maşini şi pe alte pieţe.
Potrivit informaţiilor preliminare, Kama-1 este echipat cu un motor electric de 108 CP, ce poate propulsa maşinuţa până la 150 km/h. Motorul este alimentat de la o baterie de 33 kWh, ce promite o autonomie de circa 250 km — mai mult decât suficient pentru o exploatare urbană, nu? Amintim că Dacia Spring mizează pe o baterie mai mică, de 26.8 kWh, dar care promite o autonomie în mediul urban de până la 295 km. Ei bine, lucrurile s-ar putea schimba în drumul compactei spre producţia de serie, or ruşii planifică să-l producă abia din 2024.
0
5,219
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!