KAMAZ vrea să producă camioane şi autobuze alimentate cu hidrogen! Primul proiect începe în 2021

21 Decembrie 2020, 18:07
Denis Godorozea
KAMAZ a dispus startul cercetărilor în vederea dezvoltării propriilor sisteme de propulsie cu pile de hidrogen. Ruşii vor da startul primului proiect de acest gen din 2021, dar deocamdată nu au dezvăluit dacă vor apela la un ajutor din exterior. Deocamdată KAMAZ dezvoltă şi un propriu motor diesel care să corespundă normelor de poluare Euro 6, iar în luna iunie a acestui an a oferit informaţii despre primele concepte 100% electrice.
Informaţii despre primul proiect cu celule de hidrogen au fost dezvăluite de şeful companiei din Rusia, Seghei Kogoghin. Cercetările în acest sens vor demara în 2021 cu sprijinul Universităţii Politehnice din Sankt Petersburg, cu care cei de la KAMAZ au dezvoltat în comun şi primul electromobil compact al mărcii, Kama-1, care va ajunge pe linia de asamblare în cursul următorilor 3-4 ani, conform planurilor.
Pentru viitoarele camioane cu hidrogen va fi utilizată o nouă platformă modulară, care poate sta la baza unui segment mai mare de vehicule comerciale, camioane cu prelată cu greutate maximă autorizată de 18 tone sau autobuze cu lungime cuprinsă între 9 şi 18 metri. Respectiv, cel puţin la prima etapă ruşii nu urmăresc dezvoltarea unui cap tractor pentru distanţe lungi alimentat cu hidrogen.
În prezent KAMAZ oferă vehicule comerciale cu sisteme de propulsie alternative. Din 2018 ruşii produc autobuze electrice, numite KAMAZ-6282, ce sunt echipate cu două motoare electrice a câte 163 CP. Totodată, continuă cercetările pentru lansarea primului camion electric de serie.
0
1,300
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!