Lamborghini prezintă hypercar-ul de vis SC20, pentru aventuri fără plafon pe circuit şi drumurile publice

16 Decembrie 2020, 16:23
Denis Godorozea
Lamborghini prezintă noua sa creaţie unică pentru aventuri savuroase pe circuitele de curse, dar şi pe drumurile publice. Bijuteria a fost denumită SC20 şi a primit un substrat tehnic în mare parte comun cu Aventador SVJ, dar se distinge de acesta prin caroseria originală, inspirată de legendarul Diablo VT Roadster.
SC20, aşa a fost numit noul hypercar exclusiv creat de forţele comune ale diviziilor Squadra Corse şi Centro Stile din cadrul Lamborghini. În materie de design, sportiva are tangenţe cu modelele actuale, dar se inspiră şi de trecutul faimos al mărcii, cu linii de design ochite şi la unul dintre cele mai exclusiviste modele din gamă, Veneno Roadster.
Gândit iniţial şi în primul rând pentru aventuri savuroase pe pistele de curse, Lamborghini SC20 va fi, totuşi, omologat şi pentru drumurile publice. Astfel, hypercar-ul oferă şi o doză suficientă de confort la bord şi poate adăposti până la două persoane. Habitaclul este tapisat cu o combinaţie din piele şi Alcantara, iar inserţiile decorative şi multiplele elemente de control sunt realizate din fibră de carbon.
La nivel exterior SC20 preia o serie de elemente aerodinamice active şi pasive direct de pe bolizii de circuit, evidenţiate prin nuanţa Cepheus Blue, ce contrastează cu culoarea de bază a caroseriei Bianco Fu. Hypercar-ul este lipsit în totalitate de vreun plafon clasic sau rabatabil. SC20 este pus în mişcare de unitatea V12 pe benzină, de 6.5 litri.
Motorul prezintă performanţe similare cu Aventador SVJ, având la activ 770 CP şi 720 Nm, cuplul maxim fiind disponibil de la 6,750 rpm. Motorul se cuplează la cutia automată cu 7 rapoarte, ce transmite cuplul pe ambele punţi. Performanţele dinamice, însă, nu au fost dezvăluite la moment, precum nici cantitatea bolizilor planificaţi pentru producţie şi preţul de pornire.
0
1,191
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!