Lista echipărilor Logan şi Sandero: ce oferă noile Dacia în versiuni de bază şi cele de top

4 Decembrie 2020, 11:37
Denis Godorozea
Noile generaţii Dacia Logan şi Sandero marchează debutul comercial în Europa — constructorul din Mioveni a anunţat preţurile, inclusiv în Moldova, iar acum a dezvăluit şi informaţii complete despre toate nivelele de echipare disponibile pentru cele 3 modele. Să vedem, deci, ce propune Logan şi Sandero în cele mai accesibile versiuni şi cu ce ne pot surprinde în interpretările de top!
Sedanul Logan şi hatchback-ul Sandero vor fi disponibile în trei nivele de echipare: Acces, Essential şi Comfort. Tradiţional, cele două modele nu fac diferenţe în materie de dotări incluse standard, având pachete similare de dotări incluse pentru fiecare nivel de preţ. Modelele în cea mai accesibilă variantă Acces se vor distinge prin barele de protecţie şi capacele oglinzilor retrovizoare exterioare nevopsite, având jante din oţel cu diametru de 15 ţoli. În schimb, aici sunt incluse standard luminile de zi de tip LED şi faruri cu fază scurtă LED. Lumina de fază lungă poate fi doar cu becuri halogen, indiferent de nivelul de echipare.
La bord versiunile se vor distinge prin decorul materialului textil de tapiserie, iar inserţii decorative nu sunt prevăzute nici în interpretarea de top Comfort — pentru aceste maşini sunt rezervate elemente decorative contrastante, dar tot textile. Cele mai accesibile maşini Acces au inclus standard un computer de bord cu ecran poziţionat între cele două cadrane analogice pe instrumentarul de bord, care pe lângă datele esenţiale pentru şofer emite şi recomandări pentru schimbarea optimă a treptelor cutiei manuale.
Din nefericire, versiunile Acces nu oferă nici un set minim de comenzi electrice pentru geamuri, oglinzi laterale şi nici măcar sistem manual de aer condiţionat. Sistemul multimedia lipseşte, dar este posibilă conectarea telefonului mobil sau a unui dispozitiv de stocare USB pentru reproducerea propriului playlist muzical. În schimb, toate nivelele de echipare răspund acum normelor de siguranţă europene, pe lângă sistemele ABS, ESP şi cele 6 airbag-uri fiind inclus un sistem de frânare automatizat şi un limitator de viteză.
Pe o treaptă mai sus se regăseşte nivelul de echipare Essential, care este şi cel de bază pentru Sandero Stepway. În această versiune Logan şi Sandero au jante din oţel cu design modificat de 15 inch, pe când pentru Stepway este prevăzut un set de jante din aliaj de 16 inch. Tot pe exterior modelele în versiunea Essential vor avea bare de protecţie în culoarea caroseriei şi proiectoare de ceaţă frontale.
Cel de-al doilea nivel de echipare are incluse standard toate echipările menţionate pentru Acces, dar se distinge prin prezenţa unui sistem de aer condiţionat reglabil manual, banchetă spate rabatabilă în proporţie 60:40, geamuri faţă acţionate electric, cruise control, dar şi sistem incipient Media Control, ce prevede o posibilitate de conectare mai avansată cu gadget-urile mobile. Sistemul rezervă un loc special de poziţionare orizontală a telefonului pe partea de sus a consolei centrale, iar astfel gadget-ul devine un soi de sistem multimedia, fiind posibilă utilizarea sistemului de navigaţie şi comenzi pe volan.
Interpretarea de top Comfort vine cu capace pentru oglinzile retrovizoare exterioare vopsite în culoarea caroseriei şi reglabile electric, jante din aliaj de 15 inch. Sandero Stepway în varianta de top are şi geamuri posterioare acţionate electric, un sistem de aer condiţionat automatizat, dar şi senzori de parcare posteriori. Pentru toate modelele în varianta de top este inclus sistemul multimedia încorporat cu ecran tactil de 8 inch şi posibilităţi de conectare cu gadget-ul mobil. Ei bine, nu sunt prevăzute interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto. Opţional versiunile de top pot fi echipate cu senzori de parcare faţă/spate şi o frână de parcare electronică, însă deocamdată constructorul din Mioveni nu a dezvăluit costurile opţionalelor suplimentare.
Voi ce părere aveţi despre nivelele de echipare revizuite pe noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway? Sunt ele suficient de atractive în anul 2020 în raport cu modelele accesibile oferite de alţi constructori auto? Vor fi noile Dacia în continuare competitive? Scrieţi părerea în comentarii!
0
1,931
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!