Lunaz transformă primul Range Rover într-un offroader 100% electric de lux

7 Decembrie 2020, 14:02
Denis Godorozea
Atelierul britanic Lunaz prezintă proiectul primului Range Rover electric, produs pe baza primei generaţii a offroader-ului de lux. Britanicii au dezvăluit primele informaţii tehnice şi anunţă startul livrărilor într-o serie limitată pentru vara anului viitor.
Prima generaţie Range Rover a fost şi cea mai longevivă din istoria offroader-ului britanic de lux, fiind produsă între anii 1970 şi 1994, considerată astăzi una clasică pe drept. Cei de la Lunaz nu vor produce de la zero offroader-ele lor electrice, ci le vor reabilita pe cele lansate de constructorul britanic, urmând să le modifice şi substratul tehnic în unul 100% electric.
Specialiştii atelierului vor supune fiecare exemplar din serie unei verificări minuţioase cu tehnologii de ultimă generaţie, astfel încât să fie capabili să înlăture orice defect tehnic la nivel de caroserie, suspensie sau sistem de frânare. Ulterior, motorul termic va fi înlocuit cu unul electric, însă deocamdată Lunaz nu dezvăluie caracteristicile acestuia. Nu se cunoaşte nici locul de amplasare a bateriilor, dar priza de încărcare se va regăsi sub capacul gurii de alimentare cu combustibil.
Britanicii vor menţine aspectul exterior şi interior la maxim apropiate de cele clasice — până şi instrumentarul de bord va fi unul clasic, doar adaptat pentru a indica informaţii relevante pentru noul sistem de propulsie. Totodată, la bord vor fi prezente tehnologii moderne, precum un sistem multimedia cu diverse posibilităţi de conectare, însă acestea vor fi camuflate precum pe Rolls-Royce-urile contemporane. Clienţii vor putea alege dintre două versiuni de ampatament şi două nivele de echipare — Town şi Country. Primul va fi destinat deplasărilor urbane, oferind confort maxim la bord, pe când cel de-al doilea va fi un offroader cu posibilităţi sporite pe teren accidentat, cu suspensie fortificată şi gardă la sol mărită.

În total Lunaz vrea să producă doar 50 unităţi Range Rover electric, livrările urmând să înceapă în vara 2021. Preţul de pornire pentru un exemplar va fi de 245,000 lire sterline, dar va varia mult în funcţie de preferinţele cumpărătorului.
0
1,192
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!