McLaren dezvăluie noul hypercar Sabre! Doar 15 vor fi produse şi toate au fost rezervate

23 Decembrie 2020, 09:28
Denis Godorozea
Divizia americană McLaren prezintă în premieră noua creaţie a constructorului britanic, Sabre. Acesta este un hypercar exclusiv, dar care nu pretinde a fi noua navă amiral în portofoliul McLaren. În total vor fi produse doar 15 unităţi, destinate exclusiv pieţei nord-americane şi da, toate au fost rezervate până la premiera oficială.
McLaren Sabre a fost creat de forţele inginerilor din cadrul diviziei McLaren Special Operations pe baza modelului Senna, prezentat cu 3 ani mai devreme, dar comparativ cu care are un design 100% original. Mai mult ca atât, fiecare unitate se va distinge de celelalte 14 din gama planificată pentru producţie, ţinând cont de preferinţele clienţilor exclusivi. De altfel, şi designul a fost elaborat în conformitate cu preferinţele cumpărătorilor, care au avut ocazia să viziteze centrele de design McLaren, dar şi să testeze prototipurile pe circuite închise.
Hypercar-ul este propulsat de un benzinar biturbo V8, capabil să dezvolte 835 CP şi 800 Nm. Aceasta este cea mai puternică motorizare clasică din gama McLaren, fără elemente electrificate de propulsie. Caracteristicile dinamice nu au fost dezvăluite, cu excepţia vitezei maxime de 351 km/h, iar asta înseamnă că în rândul modelelor cu sisteme de propulsie clasice Sabre este cel mai rapid model cu 2 locuri. Ei bine, McLaren a avut modele şi mai rapide, dar în format 1+2 în interior.
Toate cele 15 unităţi vor fi livrate în următoarele luni clienţilor. Preţul de pornire pentru Sabre nu a fost specificat, or toate unităţile au fost rezervate. Dar, cu certitudine, preţul variază mult de la un model la altul, în funcţie de opţiunile solicitate de client.
0
1,154
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!