Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Motivul ruşinos pentru care Audi recheamă în service SUV-urile Q3 de generaţie nouă

30 Decembrie 2020 - 10:43
Denis Godorozea
Audi anunţă startul unei campanii de rechemare în service pentru actuala, cea de-a doua generaţie Q3. Motivul campaniei este unul mai neobişnuit, iar defectul pare a fi chiar ruşinos pentru un constructor premium de talia Audi. Totodată, defectul poate genera accidente grave, în special dacă intervine la viteze de şosea sau atunci când şoferul este nevoit să aplice frâna în situaţie de urgenţă.
Aşadar, campania de rechemare pentru SUV-urile compacte a fost demarată din motivul defectului depistat la pedala de frână care se poate rupe atunci când este acţionată. În consecinţă, şoferul rămâne în acest caz, practic, fără posibilitatea de a frâna, iar astfel pot avea loc accidente deosebit de grave. Din fericire, Audi nu a raportat vreun caz de accident din cauza acestui defect de uzină.
Culmea este că reprezentanţii Audi cunoşteau despre acest defect încă din luna august a acestui an, atunci când la adresa constructorului au fost furnizate informaţii în acest sens din partea furnizorului de componente BOGE Elastmetall GmbH din Germania. Ulterior a demarat o anchetă internă la Audi, care a stabilit că afectate sunt cel puţin 350 SUV-uri Q3, dintre care 313 vândute în SUA şi 37 vândute în Canada. Deocamdată cei de la Audi nu au confirmat dacă un asemenea defect a afectat şi modele vândute pe alte pieţe.
Între timp, posesorii acestor modele pot verifica individual calitatea sudurii elementelor pe partea opusă a pedalei de frână. În cazul în care vor depista nereguli, clienţii sunt îndemnaţi să nu circule cu maşina şi să informeze imediat reprezentanţele oficiale despre defectul depistat. Ulterior, în service, pedala va fi înlocuită cu una nouă în cadrul unui proces anevoios, care va impune demontarea aproape integrală a planşei de bord.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter