Noul Ford F-150 s-a pregătit de offroad cu versiunea Tremor, rezistentă în condiţii dure

8 Decembrie 2020, 17:33
Denis Godorozea
Noua generaţie Ford F-150 a marcat debutul mondial în vara acestui an, iar din momentul premierei celui mai popular pick-up american, una dintre cele mai aşteptate versiuni este Raptor, dar care uite că întârzie să apară. Pentru a alina aşteptarea fanilor, americanii de la Ford au pregătit o versiune de mijloc, poziţionată între versiunile standard şi Raptor, noul F-150 Tremor, mult mai pregătit de offroad.
De altfel, seria Tremor a ajuns în gama pick-up-urilor Ford încă în 2019, iar de atunci înregistrează rezultate bune, astfel încât constructorul a decis să o includă şi în gama lui F-150. Printre modificările ce le aduce varianta Tremor se enumeră o gardă la sol mai generoasă, diferenţial blocabil spate şi scut de protecţie în partea frontală.
Cele mai importante modificări sunt rezervate, fireşte dacă vorbim de offroad, suspensiei. Ford F-150 Tremor are amortizoare şi arcuri noi, fortificate. Inginerii au obţinut o gardă la sol mai generoasă, dar şi un unghi de atac optimizat în raport cu versiunile standard. Fortificărilor a fost supusă şi transmisia, iar ulterior Tremor va putea fi comandat cu transmisie preluată de la Raptor.
Tradiţional pentru segment, Ford F-150 Tremor se distinge de versiunile standard cu o bară de protecţie faţă modificată şi este livrat cu anvelope de offroad. Din punct de vedere stilistic s-a optat şi pentru o capotă uşor modificată, iar la posterior Tremor are două terminaţii rotunde pentru sistemul de evacuare, integrate în bară. Caracteristică pentru această versiune este culoarea portocalie, aplicată pe elementele decorative exterioare, pe planşa de bord şi cusăturile interioare.
Ford F-150 Tremor va fi disponibil exclusiv în varianta SuperCrew cu 4 uşi şi benă de 1.68 metri. Sub capota pick-up-ului de offroad s-a situat benzinarul turbo V6 de 3.5 litri, cuplat la cutia automată cu 10 trepte de producţie Ford. Tandemul este unul obişnuit, fără modificări speciale, de altfel. Noua interpretare va fi disponibilă în 3 nivele de echipare, însă toate au incluse standard sistemele de asistenţă electronică pentru şofer în offroad, disponibile pe motorizările clasice doar contra cost.
0
1,180
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!