Noul Subaru Levorg a devenit Automobilul Anului în Japonia. 3 modele europene s-au ales cu premii

8 Decembrie 2020, 14:52
Denis Godorozea
Japonezii au numit câştigătorii concursului anual Car of the Year Japan (COTYJ) pentru sezonul 2020-2021. Şi de această dată premiul principal a fost atribuit unui model local, fiind vorba despre Subaru Levorg de generaţie nouă, dar printre cîştigători în alte categorii se numără 3 modele europene.
Aceasta este a treia victorie Subaru în concursul ce are loc în Japonia din 1980. Criza pandemică provocată de coronavirus a impus anumite limitări în desfăşurarea concursului din acest an, însă juriul format din 60 jurnalişti niponi a avut ocazia să testeze maşinile participante la concurs. Conform regulamentului, sunt admise doar modele lansate timp de un sezon pe piaţa japoneză, între 1 noiembrie 2019 şi 31 octombrie 2020.
Proaspătul Subaru Levorg a fost lansat în Japonia la sfârşitul verii din acest an. Experţii au apreciat confortul şi manevrabilitatea oferită de break-ul japonez, dar şi benzinarul boxer de 1.8 litri de sub capotă. Un punctaj maxim a fost atribuit şi datorită setului actualizat de sisteme de siguranţă activă Subaru EyeSight. Anterior Subaru a reuşit să obţină premiul principal în COTYJ cu modelele Legacy (2003) şi Impreza (2016).
Concomitent cu Levorg, cu premii în diverse categorii s-au ales şi alte modele, printre care 3 maşini europene. Astfel, Mazda MX-30 a fost ales drept cel mai atractiv model al sezonului, Audi e-tron a devenit cel mai tehnologizat automobil al anului, Peugeot 208 a fost numit cel mai bun automobil de import, iar Alpina B3, sedanul creat pe baza noii generaţii BMW Seria 3 — cel mai bun automobil de performanţă. În segmentul specific de key-car-uri, modele ultra-compacte urbane, populare în Japonia, câştigători au devenit Mitsubishi eK Space şi Nissan Roox, modele identice, în esenţă.
0
1,637
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!