Până la 4 electromobile Mercedes-Benz vor fi lansate într-un singur an! Planurile diviziei EQ pentru 2021

14 Decembrie 2020, 16:12
Denis Godorozea
Mercedes-Benz pregăteşte o adevărată avalaşă de premiere în cadrul diviziei electrice EQ — nu mai puţin de 4 electromobile absolut nou urmează să fie lansate pe parcursul unui singur an, începând din luna ianuarie 2021. Astfel, către anul 2022 germanii vor avea o gamă aproape completă de electromobile de tot soiul, fiind prezenţi în cele mai solicitate segmente de piaţă.
Conform planurilor, primul membru al familiei actualizate Mercedes-Benz EQ va fi crossover-ul compact EQA, care va marca premiera în 20 ianuarie 2021. Modelul va fi apropiat stilistic şi în proporţii de proaspătul Mercedes-Benz GLA, dar va avea un substrat tehnic original, 100% electric. De altfel, acesta urmează să devină şi unul dintre cele mai populare electromobile din gama germanilor, iar producţia lui a şi demarat la uzina din Rastatt. Ulterior electromobilul va ajunge pe linia de asamblare şi la uzina germanilor din China, iar asta pentru a face faţă cererii mari pentru crossover-ul compact.
Toto în 2021 gama crossover-elor electrice, alături de EQA şi EQC va fi completată de SUV-ul EQB. Acesta, la rândul său, va avea un substrat tehnic unificat cu EQA şi proporţii similare cu proaspătul Mercedes-Benz GLB. În materie de design, modelele vor fi apropiate şi, cel mai probabil, EQB va oferi loc pentru 7 persoane la bord, fiind şi printre cele mai practice SUV-uri electrice din seria EQ. Producţia maşinii va avea loc la uzina Kecskemet din Ungaria.
Dar cele mai captivante premiere vor demara din vară şi în cea de-a doua jumătate a anului 2021. Este vorba despre modelele electrice EQS şi EQE, care vor acapara segmentul electric al modelelor clasice S-Class şi, respectiv, E-Class, dar contrar SUV-urilor nu vor repeta în totalitate designul acelor maşini, urmând să fie coupe-uri stilate cu 4 uşi şi design original, complet diferit de sedanurile clasice. Primul jucător în gamă va fi EQS, care va deveni nava amiral electrică a germanilor, iar în toamna-iarna 2021 se va lansa şi EQE. Noul EQS va intra în producţia la uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen, Germania, pe când EQE va fi asamblat la Bremen. Din 2022 ambele modele vor beneficia şi de câte o caroserie SUV, dar despre care germanii nu oferă prea multe detalii la moment.
0
1,064
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!