Pentru cei ce visează la Superb: Skoda pregăteşte Octavia Pro cu ampatament mărit

10 Decembrie 2020, 09:28
Denis Godorozea
Constructorii europeni pare să se fi obişnuit cu preferinţele specifice ale cumpărătorilor din China, fiind gata să răspundă solicitărilor mai puţin obişnuite venite de acolo. Astfel, cele mai multe modele de clasă medie sau compactă, în special sedanurile şi SUV-urile, sunt oferite în ţara asiatică în versiuni cu ampatament mărit, pe când unii renunţă chiar la ampatamentele standard, oferite în Europa sau SUA. Dar de regulă cu asemenea ofertă veneau constructorii premium, iar printre primii din segmentul mai bugetar o asemenea opţiune vor oferi cehii.
Da, în imagini vedeţi nimic altceva decât o Skoda Octavia de generaţie nouă, care va primi sufixul "Pro" în China şi va avea un ampatament mărit cu 44 mm, până la 2,730 mm. Extinderea ampatamentului a rezultat şi într-o lungime mai mare cu 63 mm, până la 4,753 mm. Anticipând întrebările voastre, menţionăm aici că Octavia va fi în continuare mai compactă decât Superb, care oferă un ampatament de 2,841, deci diferenţa constituie mai mult de 10 cm.
Dar de ce ar avea nevoie chinezii de un ampatament şi mai mare pe un liftback care se află printre lideri în segmentul său la capitolul spaţiu pentru pasagerii spate? Ei bine, nu de spaţiu e vorba, ci de percepţia cumpărătorilor chinezi, care consideră automobilele lungi şi cu ampatament mărit mai prestigioase. Da, chiar şi o Skoda Octavia sau, să zicem, un Audi Q2, care tot cu ampatament mărit se vinde în China. Comparativ cu versiunile europene, Octavia Pro va avea şi o bară de protecţie preluată de la versiunea de performanţă RS, dar într-o variantă simplificată. Substratul tehnic, însă, este identic cu Octavia standard.
1
1,686
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!