Pick-up capabil să accelereze ca un Ferrari: acesta e Hennessey Venom 800 Supercharged

3 Decembrie 2020, 12:34
Denis Godorozea
Constructorul american Hennessey Performance prezintă noul său monstru de performanţă — Venom 800 Supercharged. De această dată numele "Venom" este moştenit de un pick-up imens, capabil să parcurgă păşuni la viteze de hypercar-uri, după care să umilească vreun Ferrari la grila de drag racing. Monstrul e creat pe baza Ford F-150 şi deocamdată se prezintă într-o singură imagine.
La crearea noului Venom Supercharged americanii au pus în aplicare reţeta lor clasică pentru asemenea creaturi imense. Pick-up-ul are o gardă la sol mărită cu suspensii fortificate şi un sistem de frânare performant livrat de Brembo, cu etriere cu câte 6 pistoane, care să fie capabile să oprească această maşinărie. Cu un tratament similar s-a ales şi exteriorul, unde Ford F-150 a beneficiat de bare de protecţie metalice, fortificate, cu lumini adiţionale LED integrate. Standard Venom va fi livrat cu jante originale de 20 ţoli încălţate în anvelope de offroad.

Dar cea mai captivantă modificare se ascunde, fireşte, sub capotă. Aici tunerii au instalat un compresor mecanic pe unitatea V8 de 5.0 litri, ce se cuplează standard la cutia automată cu 8 rapoarte de producţie Ford, dar care vine acum cu componente modificate, care să reziste puterii îmbunătăţite. Venom 800 Supercharger oferă la activ 816 CP şi 986 Nm, iar în ipostaza respectivă poate accelera de la 0 la 60 mph (97 km/h) în doar 3.6 secunde, pe când distanţa de un sfert de milă este parcursă în 11.9 secunde. Viteza maximă, însă, a fost limitată la 187 km/h, din motive de siguranţă.

În total Hennessey Performance planifică să producă doar 100 unităţi Venom 800 Supercharged, fiecare la preţ de cel puţin 149,500 dolari americani. Livrările vor demara în primăvara anului viitor.
0
1,231
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!