Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Plin de aur, până la derizoriu, încât nu-l mai vrea nimeni! Un Rolls-Royce urâţit de Mansory, vândut la preţ cosmic de proprietarul său

5 Decembrie 2020 - 11:03
Ilie Toma
Pentru foarte mulţi oameni, numele de MANSORY a ajuns să fie sinonim cu kitsch-ul şi opulenţa falsă, exhibiţionistă, ajunsă până la derizoriu. Or, cei de la MANSORY s-au tot întrecut pe ei înşişi cu creaţii hidoase, care să-ţi atragă ochii pe la show-uri, dar pe care nu ţi-ar veni niciodată să le cumperi.
Şi totuşi, se gâsesc în lume oameni care acceptă şi vor aşa opulenţă. Numai priviţi acest Rolls-Royce Wraith cât e de aurit, de parcă e haină de mitropolit sau de patriarh! Întreg acoperişul e aurit, întreaga capotă, grila fronală, oglinzile, jantele şi chiar alte câteva inseţii sunt aurite pe acest automobil. Maşina asta e mai ţipătoare decât un megafon pe care l-ai pune să-i anunţe pe toţi cei din preajmă „eu chiar am bani, eu chiar am bani, nu vă îndoiţi de bine”...
Bineînţeles, uzina Rolls-Royce n-ar fi produs niciodată o asemenea maşină lipsită total de bun gust. Dar tocmai pentru asta există MANSORY. Să facă treaba murdară pe care oamenii civilizaţi nu vor s-o facă, şi să-i taxeze dublu pe doritorii de kitsch exotic. Vei afla mai jos de ce.
Imaginează-ţi că cineva a dat o groază de bani pe maşina asta, iar cei de la MANSORY i-a găsit şi un nume sonor: Wraith Palm Edition 999 by Mansory. Adică ediţia Palmier, cum ar veni. E clar că avem de-a face cu un client din zona une palmierii sunt familiari. Iar cifra de 999 — n-avem habar ce înseamnă, o fi vreun număr norocos ceva, vreo superstiţie...
Iar pentru ca palmierii să domine această maşină, cei de la MANSORY au cusut scaunele cu uzoare în formă de palmier, cusute cu aţă... aurită, desigur! Şi le-au pus şi pe teriere, şi pe şezut, şi pe spătar. Şi în faţă, şi în spate.
Culmea este că forma de palmier a înlocuit până şi emblema legendară Rolls-Royce, cea care iese din ascunzişul său pe vârful capotei. Acum de acolo iese... un palmier fosforicent, iluminat, care arată de parcă e o figurină chineză fosforicentă, cumpărată cu 1 euro pe o plajă de la Marea Neagră. Zău că avem toate motivele să credem că omul care a comandat maşina asta a vrut-o aşa aurită dintâi de la Rolls-Royce, şi a fost refuzat, după care a vrut maşina, dar fără emblemele mărcii! Să le facă în ciudă sofisticaţilor de la Rolls-Royce, na!
Şi dacă aurul în exces vă părea o lipsă de bun gust la exterior, atunci la interior el poate crea senzaţii de ameţeli şi repulsie. Toate pragurile uşilor au inserţii mari îngălbenite, cu câte două fâşii metalice, mari şi lungi, late cât o palmă. Butoanele scaunelor sunt tot aurite.
Iar pe planşa de bord aurul sclipeşte de peste tot! Toată partea centrală a aurită în loc de lemnul nobil original, ceasul, manivela schimbătorului de viteze, mânerele de peste tot, chiar şi volanul abundă în inserţii de aur. Pariem că omul care a comandat această maşină are şi veceul de aur acasă, zău!
În lumina asta aurită, nici nu prea mai merită să menţionăm datele tehnice standard ale acestei maşini, pentru că omul n-a vrut performanţă sporită, ci opulenţă în faţa muritorilor de rând. Aşa că motorul e tot acelaşi de pe un Wraith normal, de 6.6 litri, V12, care livrează 635 CP.
Partea nostimă e că acest exempar de Wraith, care a beneficiat de această blasfemie de design de la MANSORY, a fost fabricat în 2017 şi a reuşit să parcurgă între timp 2,800 km în mâinile proprietarului actual. Cam puţin, pentru trei ani! Dar asta e, s-a dat mare omul, dar cu scuteală!
Ei bine, şi cel mai nostim e că de un an încoace acesta încearcă să-şi vândă Rolls-Royce-ul ăsta aurit — într-atât de aurit încât, vorba poveştii populare, la soare te poţi uita, dar la el ba. Şi nu vrea nimeni să i-l cumpere într-atâta amar de vreme! L-a încredinţat şi unei companii germane la vânzare, poate or găsi germanii vreun cumpărător. Dar, la preţul absolut exorbitant pe care-l vrea proprietarul, de 635,000 euro, e clar şi de ce nu-l vrea nimeni. Pentru că-ţi poţi lua un Wraith absolut nou, comandat direct de la uzină, la nici jumătate din suma asta! Şi apoi, acolo n-ai blasfemia de MANSORY cu aurăria asta derizorie pe el!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter