Premieră în gama Audi Q3: crossover-ul preia sistemul plug-in hybrid de la Golf GTE

4 Decembrie 2020, 09:25
Denis Godorozea
Audi lansează în premieră o motorizare de tip plug-in hybrid pentru noua familie a SUV-urilor compacte Q3, inclusiv versiunea stilată cu caroserie coupe Q3 Sportback. Dar având un substrat tehnic unificat cu gamele Volkswagen, SEAT şi Skoda, SUV-urile cu emblema Audi preiau motorizarea hibridă de top de la modele precum Golf GTE sau Octavia RS iV, fără modificări tehnice esenţiale.
În cazul Audi Q3, noua motorizare a fost denumită 45 TFSI e, dar, fireşte, sub capota acestor maşini s-a situat unitatea turbo pe benzină 1.4 TSI, asistată de un motor electric. De altfel, platforma MQB este comună pentru toate aceste modele. Respectiv, şi performanţele rămân a fi similare şi la activ sistemul livrează 245 CP şi 400 Nm, cuplul fiind transmis în exclusivitate pe puntea faţă. Germanii susţin că motorul se cuplează la cutia automată S tronic cu 6 trepte, dar în esenţă aceasta nu este altceva decât un DSG DQ400e, identic cu cel utilizat de Golf şi Octavia.
Mici diferenţe, cel mai probabil la nivel de soft, există, iar acestea se suprapun natural şi pe caracteristicile dinamice, dacă e să mai ţinem cont de dimensiunile şi formele diferite. Cu această motorizare Audi Q3 poate accelera până la 100 km/h în 7.3 secunde şi are o viteză maximă de 210 km/h. Dar în regim 100% electric SUV-urile pot rula cu cel mult 140 km/h, atunci când Golf GTE atinge cel mult 130 km/h doar cu motorul electric.
Similară este şi bateria cu o capacitate de 13 kWh. În cazul SUV-urilor din Ingolstadt aceasta promite o autonomie maximă în regim electric de până la 51 km, calculată conform standardului WLTP. Rezervele bateriei pot fi suplinite timp de 3 ore şi 45 minute de la o sursă de 3.6 kW. La nivel de design exterior Audi Q3 45 TFSI e vor putea fi distinse prin mici detalii, precum capacul prizei de încărcare de pe aripa faţă.
Preţurile noilor versiuni electrificate urmează să fie anunţate mai aproape de startul oficial al livrărilor care va avea loc în primăvara anului viitor.
1
1,308
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!