Premieră: noul Hyundai Tucson se lansează în Europa cu prima motorizare plug-in hybrid

11 Decembrie 2020, 16:33
Denis Godorozea
Noua generaţie Hyundai Tucson a marcat premiera mondială în luna septembrie a acestui an. Modelul a debutat cu motorizări clasice cu combustie internă şi versiuni hibride. Acum, crossover-ul este gata să se lanseze pe piaţa europeană, iar cu această ocazie coreenii dezvăluie şi cea mai performantă motorizare din gama noului Tucson, care pentru prima dată este de tip plug-in hybrid.
În materie de substrat tehnic noua motorizare nu aduce prea mari surprize. Plug-In-ul optează pentru acelaşi benzinar turbo 1.6 T-GDI cu 4 cilindri, însă tradiţional pentru asemenea versiuni, are o baterie cu o capacitate mai mare şi promite o autonomie extinsă în regim electric. Motorul electric, la rândul lui, este mai puternic şi dezvoltă 91 CP şi 304 Nm, iar în tandem cu motorul termic sistemul generează un maxim de 265 CP şi 350 Nm. Cuplul este livrat pe ambele punţi prin intermediul cutiei automate cu 6 trepte, AWD-ul fiind inclus standard pentru motorizarea de top.
Tucson PHEV are la bază o baterie de 13.8 kWh (varianta hibridă clasică — doar 1.49 kWh). Aceasta a fost amplasată în podeaua SUV-ului şi dispune de un sistem lichid de răcire. Conform standardului de calcul WLTP crossover-ul hibrid poate parcurge până la 50 km în regim 100% electric. Lansarea comercială a motorizării de top pe pieţele europene va avea loc în primăvara anului viitor.
0
5,776
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!