Primul recall în cariera lui VW ID.3: germanii au găsit o soluţie pentru problema de soft

7 Decembrie 2020, 16:36
Denis Godorozea
Volkswagen anunţă că a reuşit să soluţioneze problemele de soft raportate la compacta electrică ID.3 la începutul producţiei. Acum electromobilele deja vândute urmează să beneficieze de o actualizare amplă de soft, însă aceasta nu va fi disponibilă cum se anticipa, wireless, prin intermediul sistemului multimedia. Respectiv, germanii vor organiza un recall pentru posesorii electromobilelor livrate în primele săptămâni de producţie.
Amintim că acum un an Volkswagen a depistat probleme grave de soft la primele exemplare produse ID.3 — atunci o parte din electromobile a fost rechemată imediat în service pentru înlăturarea problemei, dar se pare că epopeea a durat până acum. În vara acestui an a fost decis startul livrărilor pentru ID.3 în seria de lansare 1st Edition, însă acele electromobile au fost oferite cumpărătorilor cu funcţii limitate, or problema a de soft şi-a lăsat amprenta şi asupra sistemelor periferice de la bord. De exemplu, fusese indisponibilă conectarea cu gadget-urile mobile prin interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto.
Gafa uriaşă a avut efecte, de altfel, şi în interiorul companiei, fiind demis şeful diviziei de software din cadrul Volkswagen, şefia fiind transmisă celor de la Audi. Acum germanii susţin că problema poate fi înlăturată complet şi, respectiv, posesorii electromobilelor ID.3 vor avea acces deplin la toate funcţiile incluse, însă asta doar după campania de recall, or actualizarea poate avea loc doar în cadrul service-ului oficial.
0
1,406
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!