Record japonez în SUA: un Mitsubishi Mirage se laudă cu un parcurs de 667 mii km fără defecţiuni

10 Decembrie 2020, 18:44
Ilie Toma
Statul Minessota din SUA e unul din cele mai friguroase, rar populate şi chiar izolate state din SUA, o mare parte din întinsurile sale semănând cu pustieţăţile finlandeze de după cercul polar din partea asta a mapamondului. Nu în zadar până şi serialul sumbru Fargo a fost filmat în orăşelul cu acelaşi nume, aflat exct la hotarul dintre statele Minessota şi North Dakota.
Captură din filmul Fargo, filmat în Minnesota.

Ei bine, şi tot anturajul ăsta înseamnă condiţii de exploatare şi mai dure pentru automobile. Şi dacă prin regiunea asta oamenii aleg să exploateze de obicei maşini mari americane, considerate mai neînfricate în faţa gerurilor iernii şi a zăpezilor, atunci o familie de aici, formată din Jerry şi Janice Huot, a ales să schimbe în anul 2014 Cadillac-ul lor vechi pe un micuţ Mitsubishi Mirage, modelul cunoscut prin părţile noastre ca Mitsubishi Space Star.

Sincer, nu e nimic special în acest model Mitsubishi, decât simpleţea absolută şi practicismul, iar odată cu asta vine şi greutatea mică, dar şi un consum mic. În SUA modelul ăsta chiar a luat titlul de cel mai eficient model non-hybrid în consum, conform cifrelor oficiale EPA. Aşadar, dacă vă întrebaţi de ce au schimbat americanii ăştia doi Cadillac-ul lor pe o buburuză de Mitsubishi, răspunsul e simplu, pentru că acesta era ieftin şi consuma puţin.
Ce a urmat a fost o poveste clasică a unor oameni ce munesc mult în mediul rural şi nu vor de la maşina lor decât să-i ducă cu bine din punctul A în punctul B. Şi dacă primele vreo 7 miii de mile o foloseau ca maşină personală, pe urmă au decis s-o folosească intens la muncă. Unul din soţi e curier de mostre între laboratoare medicale. Celălalt lucrează în domeniul designului de grădini şi mentenanţei de vegetaţie în aceste grădini, aşa că micuţul Mitsubishi s-a tot ţinut de cărat saci cu îngrăşăminte, pământ afânat, vazoanae cu flori şi instrumente. Mai pe scurt, un adevărat cal de lucru.

Şase ierni aprigi maşina a înnoptat exclusiv afară, în ger şi zăpadă. A înaintat pe drumurile rele izolate din Minesotta şi şoferiţa sa zice că a reuşit să înainteze cu ea prin zăpezi în care şoferii mai curajoţi cu pick-up-uri se împotmoleau. Şi în şase ani de alergat continuu, acest Mitsubishi a ajuns să atingă 414,500 mile pe odometrul său, ceea ce corespunde cu cifra aproape macabră de 667,000 km. Cum altfel, doar e vorba de Minnesota.
Impresionantă e şi istoria maşinii, ea fiind deservită tot acest parcurs la acelaşi dealer local Mitsubishi. S-au făcut întotdeauna schimburi de ulei şi filtre, iar din lista schimbărilor de consumabile mai majore s-a făcut doar un schimb de rulmenţi pe la 250,000 km, şi de alternator, pe la 400,000 km. Dar întrucât maşina era deservită doar la un service oficial, cei de la Mitsubishi au decis să-i dea aceste piese noi pe garanţie. Şi cam atât. Fără alte schimburi majore sau defecţiuni în toţi cei 667 mii km ai săi!

Acum şeful dealer-ului Mitsubishi unde maşina era deservită le-a propus proprietarilor să le facă un trade-in pe un Mirage nou, pe acesta intenţionând să-l folosească drept exponat publicitar, care să demonstreze fiabilitatea modelelor mărcii Mitsubishi. Jerry şi Janice au acceptat imediat, aşa că au acum un nou Mirage în curtea lor, cu 0 mile pe bord, cu care pot începe un episod nou de muncă, viaţă, şi kilometri record.
0
2,105
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!