Rise of the Machines: un şofer a sărit din Tesla din mers după ce aceasta a accelerat incontrolabil

16 Decembrie 2020, 15:15
Denis Godorozea
Un incident care ar putea lua viaţa sau cel puţin provoca leziuni corporale grave şoferului a avut loc în Beijing cu o Tesla Model S. Şoferul, însă, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a văzut nevoit să sară, la propriu, din electromobilul devenit incontrolabil, aflat în mişcare. Ulterior maşina s-a izbit violent într-o clădire.
După cum a aflat presa din China după ce a interogat şoferul, acesta circula la volanul electromobilului american pe una din străzile din Beijing. Bărbatul nu a specificat dacă avea sau nu inclus sistemul de pilot automat, dar a comunicat că într-un moment Model S a devenit incontrolabil şi a început să accelereze. Maşina nu reacţiona la pedala de frână şi la manevrele cu volanul, iar astfel şoferul a decis să evadeze din automobil cu câteva clipe până acesta s-a ciocnit într-o clădire. Potrivit şoferului, în acel moment automobilul a accelerat până la aproximativ 80 km/h.
În urma impactului automobilul a fost grav avariat în partea frontală, iar montantul faţă-stânga a fost deformat de o placă de beton a clădirii. Putem doar intui cu ce leziuni s-ar alege şoferul dacă ar fi în acel moment la volan. Nu se cunoaşte, însă, starea lui de sănătate, or încercarea de a părăsi automobilul la viteză de 80 km/h pare a fi o aventură deosebit de periculoasă. Oficialii Tesla deocamdată nu au venit cu vreo reacţie pe marginea cazului. Cert este că cazul trebuie cercetat minuţios pentru a stabili adevărul care a stat la baza accidentului.
1
2,157
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!