S-a plictisit în doar 50 km? Acest McLaren Speedtail cu parcurs minim va fi vândut la licitaţie

28 Decembrie 2020, 15:26
Denis Godorozea
Casa de Licitaţii RM Sotheby’s va vinde una dintre cele mai exclusiviste "jucării" din portofoliul contemporan McLaren — un superb Speedtail, produs în doar 106 unităţi. Hypercar-ul hybrid din imagini este unitatea cu numărul de ordine "36", are un parcurs mai mic de 50 kilometri şi dispune de opţionale selectate de primul proprietar la preţ adiţional de 170 mii dolari americani.
Pe exterior acest exemplar Speedtail se distinge prin nuanţa specială de caroserie MSO Heritage Atlantic Blue cu ornamente albe, care să-i evidenţieze formele unice. Potrivit vânzătorului, doar această combinaţie de culori l-a costat pe primul proprietar puţin sub 54 mii dolari americani. Interiorul tradiţional cu scaune în format 1+2 este tapisat cu piele de culoare portocalie şi inserţii din fibră de carbon, menită să ornamenteze ambianţa interioară dar şi să menţină greutatea optimă a maşinii.
Caracterul de un Gran Turismo veritabil precum este acest Speedtail este trădat nu doar de tapiserie de lux din piele şi Alcantara, dar şi multiplele ecrane burduşite pe planşa de bord. În total aici sunt 5 ecrane, unul pentru instrumentarul de bord digital, cel din partea dreaptă a şoferului — pentru comenzi rapide şi acces la cele mai necesare comenzi, iar în stânga se regăseşte ecranul sistemului multimedia. Alte două ecrane sunt rezervate imaginilor captate de camerele de supraveghere laterale, ce înlocuiesc oglinzile tradiţionale.
Amintim că McLaren Speedtail are la bază un sistem hibrid de propulsie, cu motor V8 pe benzină, ce dezvoltă 1,050 CP. Hypercar-ul exclusivist a devenit cel mai rapid model creat de McLaren, după ce a reuşit să atingă viteza de 403 km/h. Nici până astăzi nu se cunosc caracteristicile complete pe care le oferă Speedtail, dar mai devreme britanicii au relatat că modelul lor poate atinge viteza de 300 km/h în doar 12.8 secunde, fiind mai rapid în acest exerciţiu decât Bugatti Chiron. Adevăratul moştenitor al lui McLaren F1!
Dar oare poate fi plictisitor un McLaren exclusiv precum e şi Speedtail? Sau după o escapadă scurtă primul proprietar al acestei maşini a realizat că nu-i va face faţă? Ei bine, motivul vânzării după un asemenea parcurs mic nu-l vom afla or, fireşte, RM Sotheby’s nu a oferit informaţii în acest sens. Cert este că maşina a ajuns la licitaţie având un parcurs de până la 50 kilometri.
Cu siguranţă, nu este vorba despre un exerciţiu de achiziţie a hypercar-ului exclusiv cu ideea vânzării acestuia la preţ mai mare. În momentul achiziţiei, McLaren verifica minuţios toate comenzile pentru acest hypercar, asigurându-se să acesta va ajunge în mâinile unui adevărat pasionat al mărcii. Acest exemplar a fost livrat în toamna acestui an unui client din oraşul american Philadelphia, statul Pennsylvania. Preţul de pornire în cadrul licitaţiei nu a fost anunţat.
0
1,303
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!