SUV-ul coupe Skoda Enyaq GT va repeta în detalii conceptul spectaculos Vision iV

21 Decembrie 2020, 09:32
Denis Godorozea
Câteva luni au mai rămas până la debutul mondial al noii Skoda Enyaq în varianta sa de SUV Coupe, iar astfel prototipul de teste se face tot mai des văzut pe drumurile publice aproape fără camuflaj. Noile imagini neoficiale surprind în detalii silueta atletică a SUV-ului electric şi dezvăluie o parte din elementele stilistice.
Verianta coupe a primului crossover electric din Mlada Boleslav se va inspira mult, astfel, de la conceptul Vision iV care, anticipam noi, va ajunge fără prea mari schimbări în producţia de serie. Ei bine, pentru primul lor electromobil pe platforma MEB cehii au optat, totuşi, pentru o siluetă clasică şi mai practică. În partea frontală noul model va fi identic cu Enyaq-ul de serie, iar cele mai mari schimbări, tradiţional, sunt rezervate posteriorului.
Potrivit surselor din interiorul companiei, noul crossover va fi denumit Enyaq GT, iar din punct de vedere tehnic acesta va fi identic cu actualul model. Respectiv, pentru GT va fi rezervată aceeaşi gamă formată din 5 motorizări, divizate în funcţie de autonomie şi putere maximă. Varianta de top cu indicele RS va utiliza două motoare electrice cu o putere totală de 306 CP şi 460 Nm, alimentate de la o baterie de 82 kWh. Silueta mai dinamică cu un coeficient aerodinamic mai bun va rezulta, teoretic, într-o autonomie ceva mai mare.
0
1,153
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!