Sedanul de top DS 9 se lansează în Franţa la preţ de BMW Seria 5

1 Decembrie 2020, 15:19
Denis Godorozea
Francezii nu renunţă la ideea de a cuceri segmentul european de automobile de lux — după ce a marcat premiera mondială în China, sedanul DS 9 se lansează oficial şi pe piaţa domestică, unde va lupta direct cu modelele premium germane precum Audi A6, BMW Seria 5 şi Mercedes-Benz E-Class. Să vedem, deci, prin ce au de gând francezii să atragă cumpărătorii!
DS 9 va fi disponibil în Franţa în două interpretări şi cu trei motorizări, dintre care una clasică pe benzină şi două variante hibride. Cu motor turbo de 1.6 litri DS 9 porneşte de la 47,700 euro, preţ similar cu BMW Seria 5 în Franţa, dar totuşi simţitor mai accesibil decât costă Audi A6, Mercedes-Benz E-Class şi concurenţii premium britanici şi japonezi. Totodată, francezii promit echipări generoase chiar şi în cea mai accesibilă variantă.
În interpretarea de top şi cu opţionale incluse DS 9 costă aproape 70,000 euro, iar pentru acest preţ cumpărătorii vor beneficia de un sedan plug-in hybrid cu tracţiune integrală. Versiunea E-Tense 4x4 utilizează acelaşi motor turbo pe benzină de 1.6 litri, dar care surprinde cu o putere maximă de 360 CP şi 520 Nm în tandem cu două motoare electrice. Alimentate de la o baterie de 11.9 kWh, motoarele pot rula la distanţe de până la 48 km.
Cum am menţionat mai sus, chiar şi în versiunile entry-level DS 9 este echipat mai generos, având incluse standard toate sistemele de siguranţă activă din portofoliul francezilor, habitaclu tapisat cu piele şi Alcantara, sistem multimedia de top şi instrumentar de bord digital. Fireşte, pe exterior sedanul are incluse standard faruri full-LED, iar designul este completat de jantele de 19 ţoli. Opţional, chiar şi pentru variantele de bază, este disponibilă suspensia adaptivă cu scaner încorporat, ce poate pregăti suspensia pentru parcurgerea denivelărilor din cale.
Voi cum credeţi, prieteni, va putea oare DS 9 să concureze direct cu triada germană?
0
2,675
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!