Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Şeful Toyota susţine că maşinile electrice sunt supraapreciate şi critică planurile autorităţilor de electrificare

18 Decembrie 2020 - 17:29
Denis Godorozea
Liderul Toyota a venit cu noi declaraţii controversate pe marginea electrificării masive în industria auto — Akio Toyoda consideră electromobilele ca fiind supraapreciate şi susţine că restricţiile impuse de autorităţile mai multor state pentru motoarele convenţionale cu combustie internă va pune pe brânci întreaga industrie auto.
Potrivit şefului Toyota, trecerea masivă la sisteme de propulsie electrică nu va atinge scopul declarat al acestei strategii de electrificare — minimizarea emisiilor de dioxid de carbon. Asta pentru că, potrivit lui, producţia bateriilor şi energiei electrice pentru a asigura cererea tot mai mare produce emisii simţitor mai mari de CO2. În discursul său afaceristul le-a amintit oficialilor niponi că circa 94% din cantitatea totală de energie electrică produsă în ţară provine din surse provine din resurse generatoare de dioxid de carbon, precum petrolul şi cărbunele.

Totodată, Akio Toyoda avertizează că industria auto va suferi pierderi enorme din cauza restricţiilor tot mai severe, impuse de autorităţi, menţionând planurile autorităţilor japoneze de a interzice complet comercializarea automobilelor cu motoare termice în următoarele decenii.

Toyoda consideră că până şi angajaţii vor avea de suferit, or în acest context constructorii auto vor simţi pierderi economice colosale şi vor fi nevoiţi să-şi concedieze, parţial, angajaţii.
Nu în ultimul rând, liderul celui mai mare constructor auto japonez a menţionat că electrificarea masivă va rezulta în consecinţă în creşterea preţurilor pentru automobile şi că acestea vor fi inaccesibile pentru o bună parte din populaţia planetei.
De menţionat că, chiar şi în contextul celor spuse de liderul companiei, Toyota a mulţi ani a fost unul dintre promotorii electrificării auto în industrie, fiind practic primul constructor auto care a lansat în producţie de serie masivă un model hibrid, Prius. În ceea ce ţine de maşini 100% electrice, însă, Toyota pare să rămână cu mult în urmă în raport cu principalii concurenţi. Ei bine, se pare că acest lucru se datorează, cel puţin parţial, atitudinii luate de conducerea companiei nipone. Primul electromobil original Toyota pentru piaţa globală va fi lansat în 2021. În prezent japonezii vând un model 100% electric în Europa, acesta fiind monovolumul ProAce, dar care are un substrat tehnic împrumutat în totalitate de la Peugeot.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter