Sfârşit de epocă la Mercedes-Benz: E-Class rămâne fără emblemă pe capotă

21 Decembrie 2020, 10:50
Denis Godorozea
Automobilele Mercedes-Benz sunt printre puţinii constructori auto care mai menţine emblema tradiţională pe capotă. La ora actuală, sedanurile tradiţionale din gama constructorului din Stuttgart sunt disponibile în diverse versiuni şi nivele de echipare, printre cele clasice cu emblemă pe capotă. Ei bine, această epocă se apropie de sfârşit, or acum şi E-Class este lipsit de emblema distinctivă pe piaţa din SUA, după ce germanii au dispus modificări similare şi pentru C-Class.
Aşadar, din 2021 Mercedes-Benz E-Class nu va mai fi disponibil în SUA în versiunea Luxury, singura interpretare în care sedanul păstra calandrul tradiţional cromat şi emblema pe capotă. Acum toate unităţile E-Class comercializate peste ocean pot avea doar două variante de grilă, Sport sau AMG Line, dar în ambele cazuri aceasta este ornamentată cu emblema de dimensiuni mari pe centrul grilei.
Constructorul nu a venit cu precizări în acest sens, astfel nu se cunoaşte motivul exact pentru care emblema s-a exclus din ecuaţie. Mai devreme o asemenea modificare a avut loc în cazul modelului C-Class iar pe viitor, cel mai probabil, până şi S-Class va fi lipsit de logo-ul distinctiv. Anterior decizii similare au fost adoptate de Bentley şi Rolls-Royce, alţi doi constructori cu embleme pe capotă, iar acestea au fost dictate de prevederile de siguranţă, or figurile pot prezenta pericol pentru pietoni în cazul unui accident. În Europa, însă, deocamdată nu au fost introduse modificări similare.
0
4,823
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!