Şoferul care a spulberat 4 pietoni în vara acestui an, fiind în stare de ebrietate, a fost condamnat

22 Decembrie 2020, 10:04
Denis Godorozea
Şoferul de 29 ani, care în data de 18 iulie 2020 a spulberat 4 pietoni, fiind în stare de ebrietate, a fost condamnat. Accidentul a avut loc în localitatea Piatra, raionul Orhei, după ce bărbatul se întorcea de la o petrecere cu automobilul personal, fiind într-o stare avansată de ebrietate.
Bărbatul beat a lovit în acea seară 4 persoane, printre care un minor de doar 14 ani. Copilul a reuşit să supravieţuiască, însă două femei de 60 şi, respectiv, 49 ani s-au stins din viaţă imediat după impact. Ulterior pe patul spitalicesc s-a stins din viaţă şi o tânără de doar 21 ani. Poliţia a supus şoferul testului alcoolscopic, care a indicat o concentraţie de alcool de 1.33 mg/l în aerul expirat. Un alt test a indicat ulterior o concentraţie de 2.2 g/l de alcool pur în sângele şoferului, ceea ce a confirmat starea lui avansată de ebrietate.
Imediat şoferul a fost reţinut pentru 72 ore, ulterior arestul preventiv fiind prelungit pe 30 zile. Procesul penal pe marginea acestui caz a fost finalizat abia acum, şoferul fiind condamnat cu închisoare pe un termen de doar 8 ani. Pentru vieţile a 3 oameni! Pe lângă privaţiunea de libertate, acesta va trebui să achite prejudicii morale şi materiale de 500,000 lei succesorilor părţilor vătămate, dar şi 12 mii lei pentru cheltuielile judiciare statului.
0
1,167
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!