SsangYong a intrat în insolvabilitate! Conducerea companiei a dispus declanşarea procesului de faliment

22 Decembrie 2020, 11:25
Denis Godorozea
SsangYong a depus cerere pentru declanşarea procedurii de faliment la Curtea de la Seul. Brandul sud-coreean a intrat în incapacitate de plată, având datorii de peste o sută de milioane de dolari, pe care nu le poate onora. În prezent, compania este singura din Coreea de Sud care până şi pe piaţa internă înregistrează scăderi ale vânzărilor, dar scăderi dramatice.
O adevărată criză la SsangYong a fost declanşată încă în 2017, de când compania se confruntă cu vânzări modeste, iar suma datoriei este în continuă creştere. În primele 11 luni din acest an situaţia s-a agravat şi mai mult, or SsangYong a raportat o scădere a vânzărilor cu 18% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 79,400 automobile.
Şansele de recuperare s-au spulberat în vara acestui an, când Mahindra, gigantul din India care deţine 75% din acţiunile SsangYong, a anunţat că renunţă la planurile de a investi circa 412 milioane dolari în compania din Coreea de Sud. Asta pentru că Mahindra se află într-o situaţie dificilă din cauza crizei pandemice, conducerea fiind nevoită să reducă drastic cheltuielile. În luna iunie a acestui an Mahindra a declarat că este gata să-şi reducă cota de participare în cadrul SsangYong sau să vândă întreg pachetul de acţiuni. Dar până acum nu a fost identificat vreun cumpărător sau investitor extern.
0
2,390
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!