Subaru confirmă lansarea unui SUV electric în Europa! Ar putea fi clona viitoarei Toyota

15 Decembrie 2020, 09:43
Denis Godorozea
Subaru confirmă oficial planurile de lansare a unui SUV 100% electric pe piaţa europeană. Deocamdată japonezii nu au dezvăluit prea multe informaţii tehnice, dar nici denumirea şi desingul modelului. În schimb, Subaru a sugerat că platforma utilizată de noul model electric va fi comună cu cea utilizată de Toyota, iar acest fapt ne dezvăluie indirect mai multe detalii.
Potrivit informaţiilor oficiale distribuite de Subaru, noul SUV electric va avea dimensiuni similare cu actualul Forester, iar platforma utilizată va fi preluată de la Toyota. De fapt, asta înseamnă că noul model Subaru dedicat pieţelor de pe Bătrânul Continent va avea la bază platforma e-TNGA, o versiune a platformei modulare Toyota, dedicată electromobilelor de diverse dimensiuni. Platforma prevede multiple configurări, cu un singur motor, sau două motoare electrice în cadrul sistemului de tracţiune integrală.
Deocamdată nu se cunoaşte nici cum va arăta modelul, dar cel mai probabil, precum şi în cazul fraţilor BRZ şi GT86, în materie de design SUV-ul electric va fi identic cu cel dezvoltat de Toyota. Anterior în mediul online au fost distribuite imagini cu o machetă pentru un viitor SUV electric. Mai multe informaţii despre viitoarea premieră vor fi dezvăluite anul viitor, însă debutul comercial ar putea avea loc simţitor mai târziu, or japonezii au sugerat că lansarea va avea loc "în prima jumătate a anilor 2020", respectiv, până în 2025. Cert este că electromobilul va pune în aplicare planul de electrificare a mărcii. În prezent, circa 60% din vânzările totale Subaru în Europa revin modelelor cu sisteme de propulsie mild-hybrid Subaru XV e-Boxer şi Forester e-Boxer.
0
1,324
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!