Tesla Cybertruck se amână din nou! Care este motivul reţinerii şi când vor demara livrările?

3 Decembrie 2020, 14:52
Denis Godorozea
Tesla Cybertruck menţine tradiţia concepută de SUV-ul Model X cu mulţi ani în urmă — după o premieră fastuoasă în formă de concept anul trecut, primul pick-up electric Tesla îşi anunţa debutul comercial pentru 2020. Dar nu a fost să fie, iar lansarea a fost amânată pentru anul viitor. Acum se pare că americanii de la Tesla se confruntă cu noi probleme, iar astfel livrările nu vor demara nici măcar în decembrie 2021.
Asta deşi Cybertruck a reuşit să acumuleze peste 600,000 comenzi preliminare, iar toţi aceşti cumpărători însetaţi de un pick-up spartanic şi 100% electric au fost notificaţi, tradiţional pentru Tesla, printr-o scrisoare electronică, care le-a oferit posibilitatea achiziţiei, prin program de leasing, a unui alt model din portofoliul actual Tesla. Ştiţi voi, până se lansează Cybertruck-ul.
Aici ar trebui să concretizăm că leasing-ul american este un pic diferit de ceea ce cunoaştem noi, cei din Moldova. În SUA leasing-ul nu prevede achiziţia propriu-zisă a maşinii, cel puţin iniţial, ci un soi de arendă a maşinii nou-nouţe cu plată lunară fixă, de regulă simţitor mai accesibilă în raport cu un credit tradiţional. De altfel, însăşi noţiunea "leasing" vine din cuvântul englezesc "to lease", sau "a închiria". Respectiv, ceea ce noi percepem în Moldova drept un credit auto, în SUA este o chirie pe termen prestabilit (deobicei până la 36 luni), în condiţii avantajoase, iar la finalul contractului clientul poate achiziţiona maşina utilizată la cost recalculat din preţul iniţial, ţinând cont de suma primelor achitate, sau să renunţe la achiziţie fără ca să-şi recapete banii achitaţi.
Respectiv, Tesla nu poate asigura startul livrărilor în termenii stabiliţi anterior: finalul anului 2021. Iar pentru a menţine clienţii — le propun să "închirieze" un alt electromobil din gama existentă în baza unui contract de leasing. Deci, clienţii care au precomandat un Cybertruck vor putea "închiria" un electromobil Tesla, fireşte, din cont propriu, până vine pick-up-ul. Care, apropo, îşi va schimba designul în viitorul apropiat.
În aceeaşi scrisoare Tesla promite startul producţiei lui Cybertruck în decembrie 2021, însă livrările vor demara abia în primăvara anului 2022. Dacă nu vor interveni careva schimbări până atunci, fireşte. Cu această ofertă Tesla mai urmăreşte şi un alt scop, şi anume atingerea bornei de 500,000 automobile vândute într-un singur an, or la ora actuală americanii sunt departe de această ţintă.
0
1,305
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!