Toyota dezvoltă o dronă cu pilot automat, care să alimenteze maşinile aflate în mişcare

7 Decembrie 2020, 17:29
Denis Godorozea
Toyota a înregistrat un brevet pentru o tehnologie mai puţin obişnuită. Este vorba despre o dronă cu pilot automat inclus, în formă de remorcă cu 4 roţi, care să alimenteze cu combustibil sau energie electrică automobilele şi electromobilele. În cererea lor japonezii nu au specificat modul exact de funcţionare, dar se pare că drona va fi pilotată complet automatizat şi va putea alimenta chiar şi automobilele aflate în mişcare.
Ajutorul dronei va putea fi solicitat de toţi şoferii prin intermediul unei aplicaţii, care să funcţioneze pe baza GPS. La solicitare, aceasta se va deplasa automatizat spre automobil pentru a-i suplini rezervele de combustibil sau energie electrică, în funcţie de sistemul de propulsie. Mai mult ca atât, pe lângă condusul autonom, procesul de conectare şi alimentare are loc complet automatizat.

Dronele vor fi parcate în diverse centre de intervenţie în zone urbane sau, cel mai probabil, în afara oraşelor, acolo unde distanţele până la staţiile de alimentare sunt simţitor mai mari. Respectiv, odată recepţionată solicitarea de ajutor, sistemul va expedia drona din apropiere pentru alimentare, iar aceasta va putea răspunde la câteva solicitări consecutiv.
Ei bine, deocamdată japonezii nu au venit cu informaţii oficiale pe marginea proiectului, iar acesta nu are nici măcar o denumire. Respectiv, nu se cunoaşte dacă acesta va fi vreodată realizat, dar nici termenii de lansare a unei asemenea drone. De menţionat, că Toyota nu este singurul constructor auto care să dezvolte proiecte de alimentare în mişcare.
0
1,275
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!