Uber renunţă la proiectul de pilot automat! Divizia Advanced Technologies Group a fost vândută

8 Decembrie 2020, 16:17
Denis Godorozea
După ani de cercetări şi teste compania americană Uber a vândut divizia Advanced Technologies Group, iar astfel a renunţat la dezvoltarea propriului pilot automat. Fiind un gigant prestator de servicii de ride-hailing, livrări şi călătorii, Uber planifica să dezvolte un sistem autonom de condus care să înlocuiască în totalitate şoferii.
Acum americanii au anunţat vânzarea diviziei Advanced Technologies Group, acea divizie care lucra la sistemul de pilot automat Uber şi testa automobile autonome în diverse oraşe ale lumii. Afacerea a fost vândută companiei Aurora Innovations, un gigant american specializat pe cercetări şi tehnologii autonome. În urma vânzării Uber a obţinut circa 4 miliarde dolari americani.
Amintim că Uber testa tehnologiile autonome pe automobile oferite de diverşi constructori, acestea fiind dotate cu echipamente originale Uber. Maşinile autonome precum Volvo XC90 şi Ford Fusion circulau în regim de test prin diverse oraşe din lume, dar la volan mereu se afla câte un şofer care să preia controlul volanului în situaţii de urgenţă. Ei bine, nici acest lucru nu le-a permis americanilor să prevină accidente rutiere, unele deosebit de grave. În cadrul testelor, maşinile autonome Uber se ciocneau cu alte automobile, iar cel mai grav accident a avut loc în 2018, când un prototip Uber creat pe baza Volvo XC90 a tamponat mortal un pieton ce traversa neregulamentar.
Acum toate proiectele şi tehnologiile autonome dezvoltate de Uber au ajuns în posesia Aurora Innovations. Potrivit acordului dintre companii, sistemul de pilot automat final, gata să fie lansat în regim normal pe drumurile publice, va fi utilizat ulterior de Uber pe maşinile din parcul companiei. Compania Aurora Innovations a fost fondată în 2016 de Chris Urmson, fostul şef al diviziei Waymo, specializate pe tehnologii autonome auto din cadrul Google. Ulterior la proiect a aderat şi Sterling Anderson, şeful proiectului Model X în cadrul Tesla.
0
1,070
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!