(VIDEO) Ca un şofer prudent, dar indecis: vedeţi cum pilotul automat Tesla execută depăşirea

7 Decembrie 2020, 15:13
Denis Godorozea
În luna octombrie a acestui an Tesla a lansat sistemul de pilot automat complet autonom pentru un număr limitat de clienţi, care să poată testa tehnologia pe drumurile publice. Dar, fireşte, şoferii acestor electromobile sunt responsabili în proporţie de 100% de incidentele sau accidentele în trafic, or la ora actuală nu există vreo lege stabilită la nivel de stat, care să introducă o claritate în ceea ce ţine de utilizarea automobilelor autonome.
Sistemul FSD Beta (Full Self-Driving Beta) este încă în curs de dezvoltare, dar chiar şi la această etapă a devenit simţitor mai capabil şi mai performant decât ceea ce oferea Tesla până acum. Ei bine, electromobilele americane puteau rula aproape complet autonom pe şosele şi chiar să ocolească obstacolele din cale, pentru a preveni coliziunile, dar în secvenţa video de mai jos vedem cum pilotul automat se angajează într-o depăşire, având în cale un camion de salubritate ce circulă cu viteză redusă.

De menţionat, că "decizia" de a depăşi camionul a fost luată anume de sistemul de pilot automat, fără vreo solicitare specifică din partea celui din spatele volanului. Astfel, electromobilul s-a asigurat că nu va avea impedimente în cale şi, după câteva încercări şi jonglări între benzi, a întrecut aproape în siguranţă camionul. "Aproape în siguranţă" pentru că vedem intervenţia şoferului la finalul manevrei, când electromobilul încearcă să revină pe banda sa prea devreme, neglijând riscul de coliziune laterală.
0
25,462
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!