(VIDEO) Cel mai negru automobil din lume! Vedeţi cum se transformă un Mitsubishi Lancer X

10 Decembrie 2020, 14:09
Denis Godorozea
Vă amintiţi de spectaculosul BMW X6 vopsit de bavarezi în parteneriat cu Surrey NanoSystem în culoarea Vantablack, cea mai întunecată nuanţă de negru? Ei bine, acum bavarezul are un concurent creat pe baza Mitsubishi Lancer X, dar care foloseşte o tehnologie diferită de aplicare a vopselei, iar maşina va putea fi văzută şi pe drumurile publice.
Proiectul aparţine vloggerilor americani de la DipYourCar, care anterior anterior au pregătit un Lancer X cu caroserie acoperită cu vopsea strălucitoare, capabilă se ilumineze în întuneric, dacă absoarbe lumină. Ei bine, şi noua nuanţă, numită Misou Black, absoarbe razele de lumină, dar diferenţa este că nu le reflectă. Astfel, americanii au creat cel mai negru Lancer X, caroseria căruia absoarbe până la 99.4% din lumină. Datorită acestui fapt, elementele şi silueta caroseriei nu poate fi distinsă nici măcar la lumina soarelui.
Dar, menţionează autorii proiectului, vopseaua este produsă pe bază de apă şi, respectiv, nu este prea rezistentă în timp. De altfel, nu se recomandă revopsirea automobilelor personale cu asemenea nuanţe, or acestea ar prezenta pericol altor participanţi la trafic noaptea, când nici lumina felinarilor sau farurilor nu este reflectată de caroseria acoperită cu vopseaua Misou Black. Apropo, de menţionat că vopseaua Vantablack este, totuşi, mai neagră, or absoarbe până la 99.7% din razele de lumină.
0
3,632
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!