(VIDEO) Cel mai subapreciat spot video al precedentului Mercedes-Benz S-Class şi povestea sa

31 Decembrie 2020, 15:53
Ilie Toma
Generaţia precedentă de Mercedes-Benz S-Class, W222, a plecat deja în istorie, dar a fost cu siguranţă un automobil foarte somptuos, confortabil, şi fascinant în atât de multe privinţe! Două zile în urmă, noi am primit la redacţie un mesaj de la un vizitator care a devenit fidel în ultimele luni. În mesaj era un link pe YouTube şi o întrebare — cine a filmat asta, voi?
Era un video cu Mercedes-Benz S-Class W222 de după facelift. Şi da, era filmat de echipa noastră. Iar discuţia care a urmat ne-a făcut încă o dată să înţelegem câteva lucruri şi tot ea ne-a motivat să publicăm astăzi ceea ce citeşti acum. În anul 2020 comunitatea PiataAuto.md a crescut enorm de mult, ea triplându-se, iar în unele luni fiind chiar şi de patru ori mai mare decât acum un an sau doi. Dar redacţia noastră există de mult mai mulţi ani şi de-a lungul timpului s-au produs multe lucruri frumoase. Iar asta înseamnă că foarte mulţi dintre voi, cei care ne vizitaţi frecvent mai ales în ultimele luni, ca şi vizitatorul care ne-a scris, s-ar putea să aflaţi cu satisfacţie pentru prima dată despre acele lucruri frumoase făcute de demult.
Ei bine, acest video, filmat de noi în anul 2018, e unul din acele lucruri frumoase şi nebunatice. Într-o epocă în care lumea nu ştia ce înseamnă pandemie şi aveam libertatea deplină a mişcării, într-o bună zi în redacţie s-a născut probabil cea mai cosmică idee. Un mesaj venit din Stuttgart, de la Mercedes-Benz, ne-a confirmat că în câteva săptămâni un S-Class S450 4MATIC ne va aştepta la parcarea uzinei şi ne va fi oferit pentru 10 zile. Un alt mesaj venit câteva zile mai târziu de la renumitul producător de sisteme audio Burmester, cel care livrează şi sistemul audio pentru S-Class, ne dădea undă verde pentru ideea noastră nebunească. Urma să trăim o poveste din alea pe care şi-ar dori-o orice creatori de filmuleţe, orice echipă, orice redacţie auto, orice pasionat de muzică, de munţii Alpi şi de condus. Urma să descoperim Sunete în Mişcare.
Ideea nebunească era de a savura sunetele lui S-Class. Pentru că sunetul reprezintă martorul perfecţiunii de cele mai multe ori. Inclusiv şi liniştea de la bordul maşinii. Aşa că am început cu sunetele mici — închiderea uşilor, apăsarea unui buton, pornirea motorului cu 6 cilindri în linie, şi am continuat cu savurarea călătoriei în linişte absolută de la bordul acelei limuzine. Apoi şi-au făcut apariţia în decorul acusic şi sunetele sistemului audio Burmester. Şi pentru că cei de la Burmester pretind că sistemele lor sunt Better than Live, adică mai bune decât performanţa vie, trebuia s-o testăm şi pe asta. Unde? Păi... în Montreux, Elveţia.
Se întâmpla pe atunci să fie exact perioada anuală a lui Montreux Jazz Festival, festival care mai admite şi alte stiluri de muzică în ultimul an. Ne-am zis să alegem de acolo un concert pentru testul live. Şi ce să vezi în listă: renumita formaţie Deep Purple urma să cânte acolo, după decenii de când n-au mai fost. Practic, au revenit în Montreux, locul unde s-a născut renumitul Smoke on the Water! Ce concidenţă...
Aşa că video-ul de mai jos de doar 2 minute şi 11 secunde s-a născut după mai mult de o săptămână petrecută cu S-Class, pentru simplul fapt de a-l savura pe el şi pe sunetele de la bordul lui.
Şi acum, tot ce-am produs noi a fost livrat atunci germanilor, noi având acolo rol de echipă de producţie mai mult decât de entitate de presă, dar fireşte, am mai publicat impresii şi în câteva articole. Totuşi, video-ul ăsta a fost plasat pe reţele sociale mai întâi şi abia într-un final, fără mare tam-tam, pe YouTube, fiind oarecum eclipsat pe atunci, deşi ar fi meritat poate mai multă atenţie. Iar dacă azi ne scriu vizitatori că el a fost o descoperire, ne-am gândit că ar mai putea place unora dintre voi, iar istoria lui ar putea fi o bună reamintire la sfârşit de an pandemic despre cum era lumea înainte de pandemie şi despre cum am vrea cu toţii s-o vedem în foarte scurt timp, revigorată, în 2021!
0
4,113
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!