(VIDEO) Drag racing: Honda Civic Type R VS Toyota GR Yaris! Cât de cruciale sunt greutatea şi tipul de tracţiune

28 Decembrie 2020, 16:34
Denis Godorozea
Honda Civic Type R este printre favoriţii segmentului hot-hatch-urilor din întreaga lume, or anume acest model japonez menţine tradiţiile mărcii, se impune cu recorduri pe circuitele din întreaga lume şi se bucură de succes comercial. Dar faima celor de la Honda ar putea fi eclipsată de revenirea în forţă în segmentul hot-hatch-urilor a mărcii Toyota, care a şocat întreaga comunitate auto cu compacta nebutanită GR Yaris. Acum cele două japoneze au fost puse cap la cap pe grila de start într-un exerciţiu de drag racing de un sfert de milă, iar rezultatele şi concluziile sunt foarte interesante.
Vom fi de acord cu posibelele reproşuri, precum că comparaţia celor două modele ar fi irelevantă cel puţin din cauza diferenţelor dintre ele, dar şi pentru că fac parte din segmente diferite de piaţă. Ei bine, se pare că Toyota nu se grăbeşte cu lansarea unei GR Corolla, iar cei de la Honda nu au un rival pe cinste pentru GR Yaris.
Dar mai important este că cu această sportivă nebunatică cei de la Toyota şi-au prezentat arsenalul cu care planifică să atace segmentul sportivelor relativ bugetare, iar rezultatul este la fel de spectaculos precum şi caracteristicile tehnice enumerate cu negru pe alb în comunicatele de presă. Până a vă invita să vedeţi rezultatul bătăliei în materialul video de mai jos, să vă reamintim ce oferă fiecare concurent din cursă. Honda Civic Type R are un substrat tehnic mai echilibrat, cu benzinar VTEC de 2.0 litri ce dezvoltă 320 CP şi 400 Nm.
Toyota GR Yaris mizează pe un benzinar cu doar 3 cilindri, tot turbo, de 1.6 litri, din care maeştrii din cadrul Gazoo Racing au reuşit să stoarcă 261 CP şi 360 Nm. Deci avem o diferenţă de circa 60 CP şi 60 Nm, însă aceasta este infimă din momentul în care (spoiler alert!) hatch-ul GR Yaris este simţitor mai uşor şi, probabil cel mai important, are un sistem de tracţiune integrală.
0
1,205
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!