(VIDEO) Mărturiile unui şofer moldovean de camion, blocat în Marea Britanie: stăm închişi pe aeroport, toţi sunt disperaţi

24 Decembrie 2020, 14:48
Ilie Toma
După ce ieri am publicat o ştire despre situaţia disperată în care se află peste 4,500 de şoferi de camioane în Marea Britanie, fiind blocaţi la ieşirea din ţară din cauza interdicţiilor impuse de Franţa şi alte ţări în contextul noii tulpine de COVID-19, am primit mesaje şi de la un şofer moldovean de camion, aflat în acea situaţie.
Vitalie Chetruşca e unul din şoferii de camioane care au fost redirecţionaţi pe aeroportul Manston, acolo unde au fost parcate circa 3000 de camioane! Dânsul ne-a spus că azi e a treia zi în care stau cu toţii blocaţi, fără a şti ce îi aşteaptă mai departe.
„Stăm închişi pe aeroport ca nişte câini, sincer. Nu vine nimeni să ne spună ce va urma sau cât vom mai sta aici. Toţi şoferii de aici suntem disperaţi!”

L-am întrebat pe Vitalie şi care sunt condiţiile de igienă, apă, mâncare, dacă sunt cumva asistaţi de autorităţile britanice să facă faţă acestei aşteptări mai uşor. „Nu ştim ce înseamnă duş de 3 zile. Sunt două gherete, care fac hamburgeri, dar atunci când vin, se formează un rând de şoferi atât de mare, încât dacă eşti pe la coadă, nu mai ai parte nici de hot dog. Am ajuns la asta că vin oameni obişnuiţi la gardul aeroportului şi aruncă peste gard apă şi mâncare. Dacă reuşeşti să apuci ceva de acolo, e bine, dacă nu — aşa şi stai în aşteptare. De asta şi zic, stăm închişi ca nişte câini, aşa ne simţim noi aici!”.
Vitalie Chetruşca a filmat un scurt video pentru noi, în care se poate vedea cât de lungă e coada care se formează la ghereta care vinde mâncare, atunci când vine aceasta. Îl puteţi vedea mai jos.
0
36,188
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!