(VIDEO) Noua rundă de teste Euro NCAP: Honda e a primit 4 stele, Hyundai i10 — doar 3

9 Decembrie 2020, 14:06
Denis Godorozea
Euro NCAP a publicat rezultatele noii runde de teste de siguranţă în care au participat 7 modele noi, comercializate pe pieţele din Europa. Nu toate maşinile, însă, au reuşit să facă faţă standardelor impuse de cei de la Euro NCAP, astfel încât nu au putut acumula punctaje pentru calificative maxime.
Cu cele mai controversate rezultate s-au ales modelele compacte Honda e şi Hyundai i10. Electromobilul japonez a reuşit să obţină 4 stele din cele 5 posibile, iar asta ca urmare a protecţiei nesatisfăcătoare pentru adulţi la bord (76%), dar şi pentru riscul traumelor în cazul impactului cu pietonii (62%). Totodată, mai prost în cazul electromobilului s-au manifestat sistemele de siguranţă activă, reuşind să acumuleze punctaj de 65%, iar cei mai protejaţi la bordul electromobilului vor fi minorii — 82%.
Mai proastă situaţia e cu Hyundai i10. Compacta coreeană a acumulat doar 3 stele din 5 posibile, indicând rezultate derizorii la toate capitolele: protecţai adulţilor — 69%, protecţia copiilor — 75%, protecţia pietonilor — 52% şi sisteme de siguranţă activă — 59%.
Celelalte 5 modele din cadrul noii runde de teste au reuşit să acumuleze calificative maxime de 5 stele, fiind vorba de Audi A3 Sportback, Isuzu D-Max, KIA Sorento, Land Rover Defender şi SEAT Leon. Rezultatele detaliate şi cum s-au manifestat automobilele puteţi urmări în secvenţele video de mai jos, publicate astăzi de Euro NCAP.
1
1,303
GALERIE VIDEO (7 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!