(VIDEO) O pală gigantică de turbină eoliană a întretăiat un camion şi un pick-up în SUA

25 Decembrie 2020, 11:54
Redacţia PiataAuto.md
Nu toate transporturile agabaritice decurg sigur şi ajung cu bine la destinaţie, or, dacă totul ar fi de uşor, ele s-ar face mai des şi n-ar fi atât de spectaculoase. Un accident foarte rar, produs acum o săptămână pe o autostradă din statul Wyoming, SUA, demontrează cât de uşor lucrurile pot lua o întorsătură dramatică.
Un camion cu o remorcă uriaşă, de lungime foarte mare, transporta trunchiul şi palele unei turbine eoliene, una din aceste pale fiind cumva fixată să stea mai ciudat, în sus. Se pare că centrul de greutate n-a fost bine calculat în modul în care au fost amplasate elementele încărcăturii, or, la unul din viraje, chiar dacă el era efectuat cu viteză minimă, remorca acelui camion s-a răsturnat, trăgând şi camionul după ea pe o parte.
Cel mai grav e că în plină răsturnare, pala imensă a turbinei a străpuns ca un cuţit un camion de alături, ce transporta animale. Mai mult ca atât, în preajmă era staţionat şi un pick-up, din câte se pare acesta aparţinea chiar echipei de însoţire a transportului, şi staţiona acolo pentru a dirija traficul. În urma întretăierii, acesta din urmă a luat foc şi a ars până la venirea pompierilor, distrugând şi pala turbinei.

În rezultat, pagubele se ridică la cifre uriaşe, ajungând până spre zona numerelor cu 7 cifre în dolari. Din fericire, nici un om şi nici un animal n-a avut de suferit în urma acestui accident.
0
3,186
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!