(VIDEO) Un camion furat în România, urmărit aproape 70 km înainte de a fi oprit de poliţie

26 Decembrie 2020, 18:04
Redacţia PiataAuto.md
Noaptea precedentă, dinspre 25 spre 26 decembrie 2020, poliţia din România a avut parte de o urmărire cu totul ieşită din comun, atât ca vehicul urmărit, cât şi ca lungime totală a distanţei pe care s-a efectuat urmărirea. Fugarul nu a fugit cu un autoturism sau motocicletă, ci cu un ditamai cap de camion.
Goana nebună a avut loc pe drumurile din judeţul Maramureş, totul începând cu un apel în jurul orei 23:00, prin care poliţia a fost informată că din localitatea Sighetul Marmaţiei a fost furat un camion, cap de tractor. Imediat, poliţiştii au recurs la interceptarea acestuia , identificându-l în scurt timp pe traseul spre Baia Mare. Pentru că şoferul camionul refuza să oprească, o primă tentativă de oprire organizată a lui a fost dispusă în localitatea Baia Sprie, la ea participând mai multe echipaje ale poliţiei.
Şoferul camionului a refuzat şi aici conformarea, înaintând din plin, astfel că de aici a pornit adevărata goană nebună după acesta, în care au fost implicate mai multe autospeciale ale poliţiei. Întreaga coloană de urmărire s-a deplasat spre Baia Mare, unde şoferul a intrat pe drumul de centură al oraşului. Fiind la o oră târzie, poliţiştii au decis să recurgă la măsuri speciale şi să tragă în camion. Nu mai puţin de 20 de focuri de armă au fost trase spre roţile vehiculului, mai multe din ele fiind afectate, dar până la oprire totală a camionului, acesta a lovit puternic o maşină a poliţiei, care forma un baraj, pe care a proiectat-o într-un câmp.
După ce camionul a oprit de nevoie, şoferul a încercat să fugă prin câmp, dar a fost în scurt timp reţinut de poliţie. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 27 de ani, care era în stare de ebrietate, nu avea permis de conducere şi mai comisese acum un an un furt de autobuz de la aceeaşi companie de la care a furat acum camionul. Făptaşul a fost plasat în arest. Din fericire, nici un poliţist sau vreun trecător n-a avut de suferit.

Întreaga distanţă a urmăririi, de la reperarea iniţială până la stoparea lui, ar fi durat aproape 70 de kilometri, cifră demnă de un record dacă ar fi să vorbim de autoturisme, dar totuşi, în cazul urmăririi unui camion şi metodelor prin care acesta poate fi oprit, e perfect explicabilă.
0
1,730
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!