(VIDEO) Un vlogger american vrea să transforme Niva sovietică într-un electromobil

3 Decembrie 2020, 13:36
Denis Godorozea
Un vlogger american, pe care altfel decât un entuziast înverşunat nu-l putem numi, a decis să pornească un proiect mai nebunatic în SUA. Autorul canalului Kiwi EV de pe YouTube este un mare pasionat de automobile şi, în special, cele electrice, iar acum vrea să transforme într-un electromobil faimoasa Lada Niva, acea maşină sovietică de teren care se produce până astăzi în Rusia cu denumirea Lada 4x4, după o carieră de peste 40 de ani.
Pentru noul său proiect a ales o Niva sovietică, produsă în 1982 şi importată în SUA, dar care nu a fost exploatată prea dur, or starea ei tehnică este aproape perfectă. De altfel, anume din acest motiv americanul a şi fost nevoit să scoată din buzunar 11,000 dolari pentru această achiziţie! Dar câte zeci de mii abia urmează să le investească?
De altfel, autorul Kiwi EV are o experienţă similară, or în 2007 entuziastul şi-a convertit propriul Mitsubishi într-un electromobil, după o muncă grea de 9 luni. Da, până la apariţia Tesla! Dar de această dată el a ales anume o Niva sovietică pentru posibilităţile sale incontestabile în offroad. Mai mult de atât, cu mulţi ani în urmă o asemenea Niva fusese în garajul tatălui său, iar la sfârşitul anilor 1990 chiar şi el a deţinut un asemenea offroader rusesc.
Ei bine, vlogger-ul nu este la fel de entuziasmat de substratul tehnic actual al maşinii, or nu este sigur că va putea ajunge cu bine din Florida, statul de unde a cumpărat maşina, până în oraşul Seattle, statul Washington, or distanţa totală constituie circa 5,500 kilometri! De altfel, temerile nu au fost nefondate, or primele probleme tehnice cu Niva au apărut imediat după achiziţie.
1
2,269
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!