Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volkswagen ID.3 a parcurs un test de anduranţă de peste 28,000 km în doar 2 luni

2 Decembrie 2020 - 14:54
Denis Godorozea
Volkswagen în comun cu o echipă de entuziaşti au supus electromobilul ID.3 unui test de anduranţă de lungă durată, în cadrul căruia compacta a reuşit să parcurgă aproape 30,000 kilometri în doar 2 luni. În această perioadă, electromobilul a vizitat diverse staţii de încărcare de câteva sute de ori, utilizând wallbox-uri şi prize de încărcare rapidă.
Pilotţii Rainer Zietlow şi Dominic Bruner şi-au unit forţele pentru a conduce electromobilul pe rând, aproape fără staţionări îndelungate, timp de 2 luni, umăr la umăr. La finalul testului de anduranţă, cei doi au parcurs la bordul electromobilului 28,198 kilometri, ceea ce constituie un record de distanţă parcursă cu un electromobil fără opriri. Fireşte, aventura a fost îngreunată de situaţia pandemică actuală.

De menţionat, însă, că echipa a utilizat în cadrul testului nu tocmai un electromobil de serie, ci un prototip cu indicele ID.3 Pro S02. Acesta are la bază o baterie cu o capacitate de 77 kWh, ce promite o autonomie de până la 549 km. O asemenea motorizare va fi lansată ulterior şi pe piaţă, urmând să fie disponibilă din primăvara anului viitor.
La finalul maratonului de peste 28,000 km, electromobilul a indicat un consum mediu de energie de 19 kWh per 100 km parcurşi. Respectiv, autonomia reală a constituit cam 400 km cu un singur plin al bateriilor, însă echipa menţionează că cea mai lungă distanţă cu o singură încărcare a fost de 420 km.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter