Volkswagen se retrage definitiv din motorsport! Care este motivul?

2 Decembrie 2020, 17:31
Denis Godorozea
Volkswagen a emis un comunicat de presă prin care a informat despre retragerea brandului din motorsport — germanii nu vor mai participa la nici un fel de competiţii sportive. Decizia dureroasă a fost luată în cadrul implementării planului de reorganizare a companiei, iar motivul pare evident.
Astfel, divizia sportivă Volkswagen Motorsport GmbH, în cadrul căreia în prezent sunt angajate 169 persoane, va fi desfiinţată, însă oamenii nu-şi vor pierde locurile de muncă, ci vor fi reorientaţi în alte divizii ale mărcii. Totodată, conducerea brandului a ţinut să aprecieze efortul depus de divizia Motorsport, le-a mulţumit pentru victoriile aduse mărcii şi a relatat că experienţa adusă de echipa respectivă va fi preluată de companie pentru producţia noilor modele.
Cu această decizie Volkswagen ţinteşte să-şi reorganizeze cheltuielile în contextul dezvoltării intense a diviziei ID, specializate pe dezvoltarea şi producţia electromobilelor. În viitorul apropiat, gama existentă va fi extinsă cu multiple modele noi, care în viitor să înlocuiască modelele clasice echipate cu motoare cu combustie internă. În prezent, Volkswagen a lansat pe piaţă două electromobile în noua serie — hatch-ul ID.3 şi crossover-ul ID.4.
0
1,708
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!